Danske turister vender ryggen til pomfrit-ferie - og rejsebureauerne bakker op

“Danskerne vil have fuld plade på de sande værdier, og er både bevidste og bæredygtige i deres ferievalg,” siger fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der bakkes op af Bravo Tours administrerende direktør, Peder Hornshøj, der fortæller, at ingen længere føler sig underholdt af rygende chimpanser og cola-drikkende kameler:
"I dag iagttager turister dyrene i deres naturlige omgivelser, og møder vi noget på vores vej, der ikke er i orden, siger vi stop".
Den bæredygtige ferie inkluderer i dag dyrevelfærd, og er en voksende trend, der bekræftes af både rejsebranchen, fremtidsforskeren og danskerne generelt når man spørger dem i en meningsmåling:
Kun syv procent af den danske befolkning vil i dag sætte sig op på ryggen af en elefant, og blot 12 procent ville se et delfinshow, viser seneste måling fra YouGov om turisme og dyrevelfærd foretaget af World Animal Protection.
”Tidligere dyrkede vi ’eskapisme-turismen’, og tog glad på pomfrit-ferie. Arbejdet var hårdt og hverdagen slidsom, og derfor var ferierne tid til afslapning. Så når man var turist, kunne man opføre sig dårligere, fordi man syntes, man havde fortjent alt den gode mam og lidt for meget sol og drikkevarer. Man ville bare underholdes, og orkede ikke at tænke over om dyrene, havde en skidt tilværelse,” siger Anne Skare Nielsen og fortsætter:
”Fremtidens bæredygtige ’idealisme-turister’ er mere bevidste, og fordi hverdagslivet handler mere om mening og livskvalitet, så er det ikke længere noget, vi flygter fra. Generelt er vi røvtrætte af at have dårlig samvittighed, så at være steder, hvor vi kan få fuld plade på alle de sande værdier - det er tiltrækkende,” siger Anne Skare Nielsen.
“Som turister skal vi selvfølgelig have lov at nyde livet - der er bare ingen grund til at andre levende væsner skal have ofret sig for det,” konkluderer Anne Skare.
I takt med at flere turister får kendskab til vilde dyrs lidelser i turistindustrien, er efterspørgslen på dyrevenlige oplevelser vokset. Og det har sat sit præg på rejsebranchen, hvor en lang række rejsebureauer har valgt at fjerne tilbud om underholdning med vilde dyr fra deres program.
”Gennem årene har der mange steder i verden været turistattraktioner, hvor dyr har været involveret på kedelig vis. Jeg har set en chimpanse, der røg cigaretter, en gris, der drak øl og en kamel, der drak Coca Cola af flasken,” siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours og fortsætter:
”Det kan godt være, at nogle på et tidspunkt fandt dette underholdende, men sådan er det heldigvis ikke længere. Før i tiden kunne man komme på trekking i Thailand på ryggen af en elefant. I dag besøger man i stedet en nationalpark, hvor man på afstand iagttager dyrene i deres naturlige omgivelser. Sådan skal det være. I Bravo Tours passer vi på dyrene. Møder vi noget på vores vej, der ikke er i orden, så siger vi stop.”
Holdningsændringen blandt turister og rejsebranche glæder Stephanie Kruuse Klausen fra World Animal Protection:
”Det er virkelig opløftende, at ansvarlig turisme er ved at vinde indpas i rejsebranchen, hvor man ønsker at holde vilde dyr vilde. Dyrevenlige rejseselskaber spiller en afgørende rolle ved både at oplyse deres gæster og partnere om, hvordan de træffer gode informerede valg, som reelt gør en stor positiv forskel for dyrene på de mange spændende turistmål,” siger Kruuse Klausen fra World Animal Protection Danmark.
Nøgleord
Kontakter
Kenan SeebergPresseansvarlig
Tlf:+45 21731722kenanseeberg@worldanimalprotection.dkBilleder



Information om World Animal Protection Danmark

Amagertorv 29, 2.
1160 København K
https://www.worldanimalprotection.dk/
World Animal Protection er en global NGO, der arbejder i mere end 50 lande verden over fra 14 afdelinger på fire kontinenter.
World Animal Protection har status som rådgiver for Europarådet og for FN.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Dyreorganisation raser over brutal jagt: Næsten 250 hvaler dræbt i blodig massakre på Færøerne.13.6.2025 14:55:57 CEST | Nyhed
246 grindehvaler blev torsdag blev jaget ind i bugten ved Leynard på Færøerne og slagtet med lanseknive. Ifølge øjenvidner var der 30 gravide hunner samt et ukendt antal helt unge dyr. Færøernes præsident må stoppe de brutale hvaljagter, forlanger World Animal Protection Danmark.
Ny undersøgelse: Facebook er største platform for udbredt dyremishandling.28.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Nye data kortlægger massivt dyrplageri af hunde, katte og aber på sociale medier – særligt Facebook halter bagefter med at fjerne voldsomt sadistisk indhold.
Slut med kængurulæder i fodboldstøvler16.5.2025 10:57:32 CEST | Pressemeddelelse
Adidas følger i kølvandet på Nike, New Balance og andre store brands og stopper endegyldigt med at bruge kængurulæder i fodboldstøvler.
Ny undersøgelse: Dyreunderholdning kan koste kunder for TUI9.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Rejsebranchen skal have styr på det moralske kompas i fremtiden: Ny opinions-undersøgelse viser, at det kan koste TUI dyrt, hvis de fortsat sælger billetter til delfinshows på danskernes foretrukne rejsemål.
Facebook belønner brutal dyremishandling4.4.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Den sociale mediegigant, Meta, der blandt andet ejer Facebook, vil ikke fjerne videoer, der viser hundredevis af grove overgreb på forsvarsløse abe-unger. Facebook belønner til gengæld dyremishandlerne for at skabe øget internet-trafik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum