Danske Spil A/S

Danske Spil præsenterer tilfredsstillende halvårsregnskab og fastholder forventningerne til året

Del

Danske Spils halvårsregnskab er på niveau med 2021. Et stagnerende marked med lav forbrugertillid og indførsel af nye ansvarlighedstiltag påvirker omsætningen negativt, mens sammenlægningen med Klasselotteriet er forløbet planmæssigt og bidrager positivt til regnskabet fra 1. april.

Danske Spils bruttospilleindtægt (BSI) udgør i første halvår af 2022 2.348 mio. kr., og resultatet efter skat er på 796 mio. kr. Det er på niveau med første halvår af 2021, idet BSI er 11 mio. kr. højere end i 2021, mens resultatet er 4 mio. kr. lavere end i 2021.

”Vi har haft et tilfredsstillende første halvår. Den politisk besluttede sammenlægning af Klasselotteriet og Danske Spil forløber planmæssigt, og jeg er glad for, at vi holder et godt momentum i et marked præget af høj inflation samtidig med, at vi løbende introducerer nye ansvarlighedstiltag for at begrænse problematisk spilleadfærd,” siger Peter Christensen, bestyrelsesformand i Danske Spil.

I efteråret 2020 indførte Danske Spil som de første - og indtil videre eneste - i branchen Spilkort for at begrænse problematisk spilleadfærd og bekæmpe matchfixing og hvidvask. Danske Spil har derudover blandt andet reduceret udbuddet af væddemål på sportsspil, antallet af reklamer på tv og indskudsgrænserne på kasinospil.

Forretningsudvikling
Der har været fokus på udviklingen af danskernes spilvirksomhed i første halvår af 2022. I marts blev der lanceret en ekstra trækning til Eurojackpot, hvilket blandt andet betyder, at puljen stiger hurtigere. I april gennemførtes en sammenlægning med Danmarks ældste lotteri, Klasselotteriet. Derudover har der blandt andet været fokus på den digitale kunderejse. Sammen med ansvarlighedstiltagene tegner disse tiltag Danske Spils gode udvikling.

”Vi arbejder målrettet på hele tiden at udvikle vores forretning, så vi fastholder en solid position i markedet og er i stand til både at være lønsomme og drive Danske Spil på en ordentlig og ansvarlig måde. Vi er sat i verden for at skabe et overskud til fællesskabet og sikre, at danskerne kan spille på en underholdende og tryg måde, og det er det, vi i Danske Spil arbejder for hver dag,” siger Nikolas Lyhne-Knudsen, administrerende direktør i Danske Spil.

Resultaterne i første halvår betyder, at Danske Spils forventninger til 2022 er uændrede i forhold til udmeldingen efter første kvartal.

Der forventes således i 2022 fortsat en omsætning (BSI) på 4,8-5,0 mia. kr. og et resultat efter skat for 2022 på 1,6-1,7 mia. kr.

Læs Danske Spil A/S’ halvårsrapport af 30.06.2022 her:

https://danskespil.dk/om/koncern/rapporter-og-udgivelser

Fakta om Danske Spils halvårsregnskab 2022

BSI i første halvår 2022 for Danske Spil A/S’ datterselskaber:

  • Danske Lotteri Spil: 1.308 mio. kr. (2021: 1.351 mio. kr.)
  • Danske Licens Spil: 822 mio. kr. (2021: 934 mio. kr.)
  • Det Danske Klasselotteri: 69 mio. kr. (2021: 0 mio. kr.)
  • Elite Gaming: 146 mio. kr. (2021: 40 mio. kr.)
  • Swush.com: 3 mio. kr. (2021: 11 mio. kr.)

Billeder

Information om Danske Spil A/S

Danske Spil A/S
Korsdalsvej 135
2605 Brøndby

Pressetelefonen: 30 85 17 85https://danskespil.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum