Danske skattekroner bag brutal mishandling i tyrefægterarenaer
Danske skatteborgere er med til at understøtte de voldsomme tyreløb i Pamplona, der slutter med blodig og brutal tyrefægtning. Nu opfordrer EU-parlamentariker Niels Fuglsang EU Kommissionen til at indføre totalforbud mod tyrefægtning.
I dag starter det årlige tyreløb i Pamplona, hvor tyrene jages gennem små gader af menneskehorder, mens de snubler og falder, blot for at ende livet på grusom vis i en tyrefægterarena.
Mange danskere ved ikke, at de som skatteborgere er med til at betale for den brutale mishandling af tyre, der foregår året rundt i de spanske tyrefægterarenaer. Men EUs landbrugsfond har i mange år udbetalt milliarder af kroner til den spanske tyrefægter-industri gennem EUs landbrugsstøtte.
I 2013 blev støtten til besætninger, der opdrætter kalve til tyrefægtning gjort op til næsten en milliard kroner (129 millioner euro) i en undersøgelse foretaget for det spanske og det katalanske parlament.
I dag ved end ikke folkevalgte politikere, hvor meget af EUs landbrugsstøtte, der præcist går til tyrefægter-industrien.
"Det skyldes at EUs landbrugsfond er meget lidt villig til at dele detaljer om EU-støtten til tyrefægtning. Derfor har vi kun sparsom viden om de konkrete og mest opdaterede tal på området," siger Niels Fuglsang (S), medlem af Europa-Parlamentet.
Nu har socialdemokratiets dyrevelfærdsordfører i Europa-Parlamentet fået nok:
“Der har været flertal i parlamentet i årevis for at afskaffe den del af landbrugsstøtten, der går til tyrefægtning, men det har alligevel ikke kunnet lade sig gøre. Det skyldes blandt andet, at skiftende Ministerråd har blokeret et forbud og dermed holdt hånden over det meningsløse dyreplageri, som foregår til offentlig skue og underholdning midt i Europa,” siger Niels Fuglsang, der er næstformand i Europa-Parlamentets dyrevelfærdsgruppe.
“Hvis det ikke kan stoppes ved at lukke for pengestrømmen, må EU-Kommissionen indføre et direkte forbud. De har chancen netop nu, hvor Kommissionen er ved at opdatere dyrevelfærden for en lang række landbrugsdyr i EUs stalde og marker. Så det er helt oplagt, at Kommissionen indfører et totalt forbud mod tyrefægtning,” siger Niels Fuglsang.
Opfordringen hilses velkommen af dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection:
“EU bør ikke på nogen måde støtte den grusomme dyremishandling i Spaniens tyrefægterarenaer. Vores skattepenge skal under ingen omstændigheder bidrage til bestialsk dyremishandling, men skal tværtimod bruges klogt og empatisk til at indføre gennemgribende forbedringer af dyrevelfærden,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.
Lækkede dokumenter fra EU-Kommissionen afslørede for nyligt, at der arbejdes på at forbedre velfærden for kyllinger, høns, grise og køer i landbruget i EU. Derfor mener dyrebeskyttelsesorganisationen, at det virker modsigende, samtidig at fortsætte støtten til tyrefægtning.
"Det giver ingen mening, atEU samtidig tillader den brutale mishandling af dyrene under tyrefægtning, når man siger, man vil højne dyrevelfærden. World Animal Protection har krævet et absolut forbud i mange år, og det er på høje tid at afslutte et af de sorteste kapitler i Europas dyrevelfærdshistorie,” siger Gitte Buchhave.
Nøgleord
Kontakter
Lisbeth Kjær LarsenKommunikationschefWorld Animal Protection
Tlf:26136935lisbethkjaer@worldanimalprotection.dkBilleder
Om World Animal Protection Danmark
World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.
Vores mål er en bedre verden for. For alle.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Belgien bandlyser delfin-underholdning19.11.2024 16:29:05 CET | Nyhed
Som det fjerde europæiske land forbyder Belgien delfinarier. “Det er et vink med en vognstang til TUI og den fodslæbende del af turistbranchen,” mener begejstret dyreorganisation, der hilser forbuddet velkommen.
Hård kritik af tiger som underholdning ved fodboldopgør11.11.2024 17:17:09 CET | Nyhed
Kritikken hagler ned over Louisiana State University i USA efter de brugte en levende tiger som underholdning ved amerikansk fodboldkamp på tætpakket stadion. Traditioner kan aldrig retfærdiggøre, at vilde dyr udnyttes som ren kommerciel underholdning, siger World Animal Protection DK.
Lad dig ikke narre af falske dyreredninger på nettet22.10.2024 12:34:38 CEST | Pressemeddelelse
Dyreorganisationer slår alarm over udbredelsen af iscenesatte redninger af forsvarsløse dyr på de sociale medier
Nu er det sket: Lænkede danseaber befriet fra brutal træningslejr21.10.2024 11:52:19 CEST | Nyhed
En redningsaktionen for de sidste indespærrede danseaber i Indonesien er afsluttet med succes i samarbejde med World Animal Protections samarbejdspartner i Indonesien.
Rejsebureauer holder brutale delfinjagter i live3.10.2024 14:15:05 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år bliver hundreder af delfiner skånselsløst jagtet og slagtet i den japanske bugt ved byen Taiji. Dem der tages levende for at blive solgt som showdyr, er millioner værd i delfinarier verden over.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum