Danske landmænd sender stadig levende dyr til Rusland
Til trods for invasionen af Ukraine sender danske landmænd stadig kvæg og svin til Rusland. Det er ikke bare et etisk problem, men også et problem for dyrevelfærden, advarer Dyrenes Beskyttelse.

544 kvier og 254 grise. Så mange dyr har danske landmænd sendt levende til Rusland over danske samlesteder og karantænestalde, siden Rusland invaderede Ukraine. Mange af dyrene blev sendt af sted så sent som fredag i sidste uge. Det er ikke bare et etisk problem men også et problem for dyrevelfærden, advarer Dyrenes Beskyttelse.
”Udover den etiske problemstilling i, at danske landmænd støtter Rusland ved at handle med dem, så er lange dyretransporter til lande så langt væk som Rusland i forvejen ekstremt problematiske. Nu kan man så lægge oveni, at dyrene sendes af sted til en krigsførende nation, som er underlagt store sanktioner fra omverdenen. Jeg er meget bekymret for, hvilke forhold de her dyr kommer ud til. Det forlyder for eksempel, at der lige nu kan være store problemer med at skaffe foder i Rusland,” siger Ditte Erichsen, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og uddannet master i vurdering af husdyrvelfærd.
Hun påpeger desuden, at det er usandsynligt, at en krigsførende nation bekymrer sig om overholdelse af EU's dyrevelfærdsregler for dyr under transport, som for eksempel at dyrene får adgang til hvilestald undervejs. Men det er ikke den eneste usikkerhed, som transportørerne bliver mødt med i disse dage.
”Situationen i Rusland skaber så stor usikkerhed om, hvorvidt en dyretransport kan gennemføres efter planen, at det er dybt uforsvarligt at sende dyrene af sted. Kan man være sikker på, at der kan skaffes brændstof til bilerne? Kan transporten blive omdirigeret eller forsinket på grund af krigen? Og kan betalingen udgøre et problem, så dyrene ender som gidsler mellem køber og sælger?” spørger Ditte Erichsen.
Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at alle dyretransporter til konfliktzoner indstilles øjeblikkeligt.
Nøgleord
Kontakter
Ditte ErichsenDyrlæge, master i vurdering af husdyrvelfærd og projektleder (dyretransport)
Tlf:50 60 26 40der@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder

Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse med i kampen mod europæisk pelsproduktion18.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 60 dyrevelfærdsorganisationer er gået sammen i kampen for at forbyde pelsproduktion i EU. Underskriftsindsamling skal få sagen på EU-politikernes dagsorden, så et europæisk forbud kan blive en realitet.
Rålam ligger ofte alene17.5.2022 11:18:18 CEST | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtager hvert forår mange opkald, hvor velmenende mennesker tror, at de har fundet et rålam i nød. I år er ingen undtagelse, og der er allerede kommet flere henvendelser om rålam, der ikke var i nød.
Andefamilier fanges i byernes baggårde4.5.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når vi genskaber naturen i byens atriumgårde, baggårde og på altaner, er det ikke kun de grønne planter man får glæde af, men også naturens dyr. I denne tid er der mange ællinger som bliver klækket, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på andefamilierne, så de kan hjælpes, hvis de bliver fanget.
Dyrenes Beskyttelse: Løb ikke risikoen med en forældet minkproduktion3.5.2022 19:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Statens Serum Instituts vurdering af de sundhedsmæssige risici ved en genoptaget minkproduktion i Danmark er netop offentliggjort. Dyrenes Beskyttelse anbefaler et permanent forbud mod en forældet produktion med rovdyr i små bure.
Hjemløsedyrlægerne udvider til Odense27.4.2022 10:15:02 CEST | Pressemeddelelse
Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede i 2020, og har siden været med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde, og på den måde hjælpe med, at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde. Projektet går så godt, at det nu udvides til Fyn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum