DI - Dansk Industri

Danske lærlinge i praktik i Texas

Del

Fire industriteknikerlærlinge får en enestående mulighed for læretid hos flyproducenten Lockheed Martin i Texas. I går blev de fire lærlinge præsenteret ved et arrangement i virksomhedens fabrik i Fort Worth sammen med repræsentanter for Dansk Metal og DI.

Billedtekst: "De fire lærlinge bliver vist rundt på Lockheed Martin-fabrikken i Fort Worth. Fra venstre: Sofie Nia Nielsen fra Hydraflex, Amalie Høier Majkilde fra Holms Finmekanik, Stefan Dalsgaard Fusager C.C. Jensen A/S og Thomas Dichmann Lauritsen fra Multicut A/S."

En erhvervsuddannelse kan føre til meget. Men et praktikophold hos verdens største forsvarsleverandør Lockheed Martin i Texas var nok mere end fire industriteknikerlærlinge på forhånd havde forestillet dig. Lockheed Martin producerer blandt andet de 27 nye F-35 jagerfly til Danmark.

Lockheed har efter to tidligere læreplads-forløb udtrykt stor begejstring for de danske lærlinges kompetencer og deres evne til at finde løsninger på konkrete praktiske problemer.

- Et praktikophold i Texas hos verdens største forsvarsleverandør er en fantastisk mulighed, og jeg er stolt over for fjerde gang at sende fire unge afsted. Og jeg er også stolt over det skulderklap sådan et projekt giver til den høje faglighed hos danske lærlinge. Danske faglærte er simpelthen nogle af de bedste i verden, og de bliver taget rigtig godt imod her hos Lockheed, siger forbundssekretær i Dansk Metal Kasper Palm.

Praktikopholdet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem Dansk Metal, Dansk Industri, virksomheden Multicut samt Lockheed Martin. Det er tredje gang elever sendes til Lockheed Martin med projektet. De fire lærlinge er Amalie Høier Majkilde fra Holms Finmekanik, Thomas Dichmann Lauritsen fra Multicut A/S, Stefan Dalsgaard Fusager C.C. Jensen A/S og Sofie Nia Nielsen fra Hydraflex.

Industriteknikere er en vigtig medarbejdergruppe blandt andet for de danske virksomheder, der er underleverandører til Lockheed Martin og andre store amerikanske producenter af højteknologiske produkter. 

- Udsendelsen af industriteknikerlærlingene sætter fokus på de mange spændende muligheder i en erhvervsuddannelse til industritekniker. Og det fortæller, at man med en industriteknikeruddannelse har mulighed for at tage praktiktid i udlandet, for danske faglærte kompetencer er eftertragtede over alt i verden. Det fortæller ikke mindst Lockheed Martins tilfredshed med og vedvarende interesse for nye danske lærlinge alt om, siger underdirektør og chef for DI Erhvervs- og Arbejdsmarkedsuddannelser Signe Tychsen Philip.

De fire lærlinges ophold ved Lockheed Martin strækker sig fra 28. april til 1. juni. Under opholdet vil de få indsigt i hele produktionen af F35-jagerflyene.

Besøget hos Lockheed Martin beværtes af Randy Howard, Vice President of Global Pursuits ved Lockheed Martin.

Vedhæftede fotos: 

Billedtekst 1: "Underdirektør og chef for DI Erhvervs- og Arbjedsmarkedsuddannelser Signe Tychsen Philip og forbundssekretær i Dansk Metal Kasper Palm i Lockheed Martins-fabrikshal i Texas."

Billedtekst 2: "De fire lærlinge foran Lockheed Martin i Texas. Fra venstre: Amalie Høier Majkilde fra Holms Finmekanik, Thomas Dichmann Lauritsen fra Multicut A/S, Stefan Dalsgaard Fusager C.C. Jensen A/S og Sofie Nia Nielsen fra Hydraflex."

Følg os på:

    

Kontakter

Pressechef Dansk Metal Rasmus Thye Lynghøj, 30 76 71 27, raly@danskmetal.dk
Pressekoordinator DI Lars Bøgeskov, 22363138, larb@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum