Codan Forsikring A/S

Danske forældre i ny undersøgelse: Børn har godt af at få lidt knubs

Del

Danske forældre er ikke curlingforældre. En ny undersøgelse foretaget for Codan Forsikring viser, at langt de fleste danske forældre mener, at det er OK, at deres børn får nogle knubs, og at man ikke skal pakke børnene ind i vat.

Danske forældre: Børn har godt af at få lidt knubs
Danske forældre: Børn har godt af at få lidt knubs

Hver fjerde (23 pct.) danske forælder har inden for de sidste to år måttet en tur til lægen med et barn, der var kommet til skade. Det viser en ny undersøgelse, som forsikringsselskabet Codan har fået foretaget.

Undersøgelsen viser også, at langt de fleste forældre ser det som en naturlig del af børnenes opvækst, at de lærer at tage sig i agt og ønsker derfor ikke at overbeskytte børnene. Hele 83 pct. af forældrene i Codans undersøgelse erklærer sig nemlig enige i, at ’børnene skal lære af deres egne erfaringer – også selvom de får nogle knubs’.

Ifølge en af Danmarks førende børneforskere, Per Schultz Jørgensen, er det glædeligt, at så mange forældre har den tilgang:

”Vi gør børnene en bjørnetjeneste ved at lægge for mange begrænsninger på dem. Børn skal kunne prøve sig selv af i forhold til virkeligheden. Det er her de finder både deres mod og grænserne for det – og lærer at tackle en vis modgang. Derfor skal vi ikke overbeskytte børn, men give dem rimelige udfordringer i et trygt miljø. Codans undersøgelse viser, at de fleste heldigvis har denne tilgang.”

Børn lærer af de små knubs som livet giver
Også hos Codan, der i øjeblikket gennemfører en kampagne med fokus på børneulykker, er der glæde over resultatet af undersøgelsen. Privatdirektør Camilla Amstrup forklarer:

”Det kan virke bagvendt, at vi som forsikringsselskab ikke anbefaler, at forældre skal gøre alt, hvad de kan for at beskytte deres børn mod ulykker. Ofte er det jo os, der udbetaler erstatningen, hvis børnene kommer ud for en ulykke. Vi skal ikke blande os i børneopdragelsen, men vi tror på, at børn der selv lærer, hvor deres grænser går, bliver bedre til at undgå de større ulykker senere i livet. Leg, eksperimenter, forsøg og fantasi er en del af et godt barneliv. Det bør en forsikring ikke lave om på. Til gengæld er den god at have styr på, hvis det en dag bliver mere alvorligt end småknubs.”

I undersøgelsen har Codan også spurgt de danske forældre, om de betragter sig selv som curlingforældre. Det gør kun tre ud af ti (29 pct.) helt eller delvist. Mødrene er med 34 pct. mest tilbøjelige til at betragte sig selv som curlingforældre, mens andelen af mænd, der ser sig selv som curlingforældre, ligger helt nede på 23 pct.

Ser man på hvilke typer skader børnene får, så står brud øverst på listen (34 pct.) skarpt fulgt af forstuvninger/forvridninger (33 pct.) og tandskader (24 pct.). Mens hver femte (20 pct.) har måttet søge behandling for sår og syv pct. for hjernerystelse.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Epinion for Codan. Der er gennemført 1.256 interview med repræsentativt udvalgte forældre med hjemmeboende børn under 18 år. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel Interviewene er gennemført i februar 2018.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Danske forældre: Børn har godt af at få lidt knubs
Danske forældre: Børn har godt af at få lidt knubs
Download
Per Schultz Jørgensen, børneforsker
Per Schultz Jørgensen, børneforsker
Download
Camilla Amstrup, Privatdirektør i Codan
Camilla Amstrup, Privatdirektør i Codan
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab og har knap 340.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA. Dermed er Codan en del af et af verdens største forsikringsselskaber med 23.000 medarbejdere. Læs mere om Codan på www.codan.dk og specifikt om børneulykkesforsikring på www.codan.dk/barn.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

RSA Scandinavia appoints new CEO2.8.2019 11:30:42 CESTPressemeddelelse

Ken Norgrove, Chief Executive of RSA Ireland, has been appointed as Chief Executive Officer of Codan/Trygg-Hansa, RSA Group’s Scandinavian business. Ken will replace Patrick Bergander, who leaves RSA after 7 years, and 5 years as CEO of Codan/Trygg-Hansa. The appointment is subject to regulatory approval. Stephen Hester, RSA Group CEO, commented: “In his time with RSA and as Codan/Trygg-Hansa CEO Patrick has directed many important advances in our business in Scandinavia, and developed a strategy that sets us up for the future. After five years now is a natural time for the business to enter its next phase under new leadership. I thank him and wish him well as he seeks out new challenges. “Ken is one of the most experienced and talented leaders in RSA and his tenure in Ireland has produced exceptional results. He has outstanding credentials as an underwriter and business leader, and I am sure will prove an able successor to Patrick and help our business to grow and develop in the comin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum