Codan Forsikring A/S

Danske boligejere er ikke forberedte på vejrskader

Del

Er du i tvivl om, hvordan forsikringen dækker, hvis boligen rammes af stormskader? Så er du ikke alene. Mange danske boligejere tror ikke, vejrskader rammer dem, og hver tredje ved ikke, hvordan forsikringen dækker. Men det er der god grund til at få styr på, da en vejrskade kan koste tusindvis af kroner, og DMI's forskningschef forudser mere ekstremt vejr i fremtiden.

Vinteren byder ofte på kraftige regnskyl, og uheldige boligejere kan se vandet sive ind ad kælderruden.

Sidste år blev der indberettet 62 procent flere vejrrelaterede skader blandt Codans kunder sammenlignet med gennemsnittet for årene 2015-2018.

Og er du ikke forsikret, kan en vandskade koste flere tusinde kroner.

Alligevel ved 1 ud af 3 danske boligejere ikke, hvordan deres forsikring dækker mod en fremtidig vejrskade, mens 8 ud af 10 ikke forventer, at det vilde vejr vil gå udover netop deres hjem.

Det viser en befolkningsundersøgelse foretaget gennem Epinions Danmarkspanel på vegne af Codan.

Konklusionen undrer ikke Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

”Vi sidder altid klar til at hjælpe og mærker derfor tydeligt et voksende antal spørgsmål om, hvad man skal stille op, når der pludselig kommer vand i kælderen, eller hvis der trænger regn ind gennem samlinger og kviste på huset,” siger Henrik Bundgaard.

”Vi har over de seneste år set en stigning i antallet af anmeldte skader, der er forårsaget af vildt vejr. Særligt i år 2019 forårsagede ekstraordinært mange lokale skybrud skader i hele Danmark, og vi forventer desværre, at det bliver normalen i fremtiden," siger han.

DMI forudser vildere vejr i fremtiden
Også hos DMI forventes der vildt vejr i fremtiden. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, og de overvåger det danske klima. Ifølge DMI’s forskningschef Kristine Skovgaard Madsen skal vi forberede os på vildere vejr i form af stormfloder og kraftig nedbør.

”Et gradvist varmere klima medfører en række udfordringer for samfundet, især på grund af større mængder vand fra flere sider. Havniveauet stiger, udfordringerne med stormfloder øges, og der kommer mere nedbør om vinteren samt flere skybrud om sommeren,” siger Kristine Skovgaard Madsen, forskningschef hos DMI.

”Hvor store ændringerne bliver, afhænger af den globale udledning af drivhusgasser. Hvis udledningen fortsætter som hidtil, forventer vi 70 procent flere skybrud frem mod slutningen af århundredet. Og årets vådeste døgn vil byde på ca. 40 mm nedbør, sammenlignet med ca. 33 mm i nutidens klima. Derudover vil den stormflod, der i dag statistisk forekommer hvert 20. år, blive en hændelse der kan ske hvert eller hvert andet år," siger hun.

Skybrudsskader kan koste op til 250.000 kroner
Der er heldigvis hjælp og vejledning at hente, hvis boligejere vil være ekstra opmærksom på, hvordan det vilde vejr kan ramme boligen.

”Vi forventer, at mange flere boligejere vil opleve oversvømmede kloaker og vand i kælderen. Derfor er det afgørende, at man får overblik over, hvordan ens forsikring dækker mod skader på indbo eller på boligen, og endnu vigtigere hvordan man kan undgå skaderne, før regnen skyller ind over dørtrinnet. Det hjælper vi naturligvis gerne med at skabe overblik over,” siger Henrik Bundgaard.

Ifølge Codan kan det kan gå hen og blive en dyr affære at blive ramt af en skade, hvis man ikke er forsikret ordentligt.

Skadesager afslører prisen på nogle af de typiske skader, der kan ramme din bolig i forbindelse med skybrud:

  • Vand, der kommer op igennem afløb i bryggers og resulterer i et oversvømmet bryggers, vand i køkken med klinker og vand i stue med tæppe: 50-60.000 kr. inklusive udkald og affugtning.

  • Vand i kælder, der kommer op igennem gulvafløb og rammer et område på 100 m2 med klinkegulve og støbte vægge: 15-20.000 kr. inklusive udkald, affugtning og rengøring og eksklusive efterreparation.

  • Vand i kælder op, der kommer op igennem gulvafløb og rammer et areal på 55 m2 med vægge og gulv af organiske materialer: 100.000 – 120.000 kr. inklusive udkald, affugtning og rengøring.

  • Udvidet vandskadedækning/skybrud i form af vandindtrængning ved altandør på første sal og vandskader på 1. sal, i stuen og i kælder: 200.000 – 250.000 kr.

Er du i tvivl om, hvordan din forsikring dækker dit indbo og din bolig, så kan du ringe til dit forsikringsselskab. De vil kunne guide dig til den rette forsikring på baggrund af risikoen for vejrrelaterede skader netop i dit område.


//


Vejranalyse fra DMI

Link til Klimaatlas: https://www.dmi.dk/klimaatlas/

 

Nøgletal fra Codans befolkningsundersøgelse

  • En tredjedel (34 procent) ved ikke, hvordan deres forsikringen dækker, hvis de får en vejrrelateret skade på deres indbo eller bolig
  • Kun 19 procent af de danske boligejere tror, det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de får en vejrrelateret skade inden for de næste tre år

Om undersøgelsen

Radius har gennemført en befolkningsundersøgelse på vegne af Codan for at undersøge danskernes holdning til vejr og bolig. Analysen baserer sig på 2023 webinterviews af danske boligejere over 18 år. Data er indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 17. april – 11. maj 2020. Data er indsamlet således at den samlede stikprøve af danskere er repræsentativ for den danske befolkning over 18 år på køn, alder, uddannelse og region. Ud af denne stikprøve er det kun den del, der er boligejere som har besvaret spørgsmålene.

Nøgleord

Billeder

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Codan udvider topledelsen og styrker privatforretningen11.11.2020 08:05:00 CETPressemeddelelse

For yderligere at styrke sin position på det danske forsikringsmarked opretter Codan en ny direktørrolle. Samtidig justerer forsikringsselskabet organisationen og opretter to nye forretningsben: Privat, der har ansvaret for den direkte relation til privatkunder, og Bankassurance, hvor kunderelationer og salgsaktiviteter med både private og erhverv sker gennem banker. ”I dag annoncerer vi tiltag i Codan, der er afgørende for at forenkle Codan og indfri vores løfte om at skabe Danmarks førende forsikringsløsninger. Tiltagene skal styre os gennem en tid, hvor der er fart på væksten og opstår nye muligheder hver eneste dag, og sikre, at vi altid er konkurrencedygtige,” siger Christian Baltzer, CEO i Codan Danmark. ”Jeg er glad for at byde Kim Rud-Petersen velkommen. Han kommer med unikke og dokumenterede erfaringer, der er de helt rette til at indfri potentialet og komme i mål med de mange forandringer og opgaver, vi står overfor. Jeg ser frem til samarbejdet med Kim, som også indtræder i

Lokale Pengeinstitutter, Spar Nord og Nykredit i ny og forstærket forsikringsalliance med Codan27.10.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Fire store aktører i den danske finanssektor, Lokale Pengeinstitutter (LOPI), Spar Nord, Nykredit og Codan, indgår en alliance, der skal være landets stærkeste bankassurancemodel. Ambitionen skal indfris gennem skræddersyede forsikringsprodukter, stærke digitale løsninger og konkurrencedygtige priser. I praksis betyder det, at hver fjerde danske bankkunde – svarende til kunderne i Nykredit Bank, Spar Nord og de omkring 30 lokale pengeinstitutter, der allerede i dag er med i forsikringssamarbejdet - kan gøre brug af forsikringer og rådgivning fra Codans datterselskab Privatsikring. Det vil desuden være muligt for alle pengeinstitutter i LOPI- og Totalkredit-samarbejdet at indgå i samarbejdet, så alliancens potentiale er endnu større. Den bygger videre på det stærke fundament, der er skabt gennem det 20-årige succesrige samarbejde mellem Privatsikring og LOPI og siden 2006 også Spar Nord. Samarbejdet forstærkes nu med solide erfaringer og volumen fra Nykredit samt en yderligere investeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum