Dansk vagthund stopper misbrug af vilde dyr i internationalt tv-show

De vilde dyr er ikke bare droppet i Danmark, men over hele verden efter anmodning fra World Animal Protection, der mener, at de ikke hører til som underholdning i et moderne tv-program anno 2021, hvor dyrevelfærd bør være en naturlig del af etikken.
Beslutningen gælder for samtlige de lande, hvor programmet bliver vist i resten af verden. Fra Rusland over Holland til Sverige og Polen, samt mange andre steder. I alt har programmet været vist i mere end 33 lande.
“Vi har haft en yderst konstruktiv dialog med de danske producenter af ‘Fangerne På Fortet, der har indset, at det er ude af trit med tiden, at bruge dyr som underholdnings-objekter, og det er en stor sejr for dyrene, at de nu slipper for stresset transport, små bure og kampsvedende kendisser”, siger Stephanie Kruuse Klausen fra World Animal Protection Danmark.
Da ‘Fangerne På Fortet’ sidste år vendte tilbage efter 10 års pause, gik organisationen i dialog med programmets danske producenter, NENT Group, for at få dem til at droppe brugen af de store rovdyr af hensyn til tigrenes velfærd.
World Animal Protection gjorde opmærksom på, at de store dyr henslæber en elendig tilværelse i små betonbure på Fort Boyard hver sommer, når programmet indspilles på den historiske lokation ud for Frankrigs kyst, og at tigre i det fri normalt har helt andre behov end de tv-kulisser, de tildeles som eksotiske tv-stjerner på Napoleons gamle fort.
“Vi er utroligt glade for at NENT Group har taget kritikken til sig, så Danmark nu er med til at sætte nye standarder i den del af underholdningsindustrien. Og vi er endnu mere stolte af, at vores pres betyder, at udnyttelsen af dyrene er droppet i alle internationale produktioner fremover,” siger Stephanie Klausen fra World Animal Protection Danmark.
Hos NENT Group (der også distribuerer showet i Norge og Polen) er der også stor tilfredshed med beslutningen:
“Vi har tidligere talt om brugen af vilde dyr i vores format, og dialogen tog yderligere fart, da vi blev kontaktet af World Animal Protection op til premieren i 2020. Efterfølgende besluttede vi sammen med produktionsselskabet Mastiff, at vi ikke ønskede at producere ’Fangerne på Fortet’, hvis vilde dyr var en del af omgivelserne på Fort Boyard. Dét har vi stået fast på, og derfor indgår vilde dyr ikke i nogen NENT-producerede udgaver af showet”, siger Kenneth Kristensen, programdirektør i distributionsselskabet NENT Group.
“Ydermere har dialogen mellem NENT, Mastiff og den franske producent resulteret i, at de nu har lovet, at tigrene bliver pensionerede. Dermed kommer de ikke længere til at indgå i produktionen af ’Fangerne på Fortet’ på internationalt plan fremadrettet. Det er vi meget glade for, at vi har været medvirkende til”, siger Kristensen, der gør opmærksom på, at også krybdyr -herunder slanger og edderkopper også er droppet.
Fangerne på Fortet har sæsonpremiere mandag d. 8. november på Viaplay.
Nøgleord
Kontakter
Kenan SeebergPresseansvarlig
Tlf:+45 21731722kenanseeberg@worldanimalprotection.dkBilleder
Information om World Animal Protection Danmark

Amagertorv 29, 2.
1160 København K
https://www.worldanimalprotection.dk/
Om World Animal Protection:
WAP Danmark er en del af den internationale organisation, World Animal Protection International, der har hovedkontor i London og afdelinger i blandt andet USA, Thailand, Australien, Canada, Brasilien, Holland, Kina og Indien.
World Animal Protection opererer i mere end 50 lande, og har status som højeste rådgiver for FN og rådgiver i Europarådet.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Facebook belønner brutal dyremishandling4.4.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Den sociale mediegigant, Meta, der blandt andet ejer Facebook, vil ikke fjerne videoer, der viser hundredevis af grove overgreb på forsvarsløse abe-unger. Facebook belønner til gengæld dyremishandlerne for at skabe øget internet-trafik.
Bodil-nomineret skuespiller vil kæmpe for dyrene21.3.2025 06:00:00 CET | Nyhed
Når Sebastian Bull ikke er på arbejde foran kameraerne, er det dyrene og naturen, han brænder for.
Højgravid spækhugger udnyttes til shows21.2.2025 15:01:12 CET | Nyhed
Spækhuggeren Morgan blev reddet for at blive genudsat i naturen – men er endt i en pengemaskine, hvor hun skal føde nye showdyr til Loro Parques kontroversielle shows.
Fra ét helvede til et andet: Franske spækhuggere sendes til Spanien5.2.2025 06:00:00 CET | Nyhed
To spækhuggerne fra det lukkede franske delfinarium Marineland, bliver efter al sandsynlighed solgt videre til den berygtede turistattraktion Loro Parque på Tenerife - i stedet for at blive sat fri i canadisk hav-reservat. 'Skandale', siger World Animal Protection DK.
Michelin guide dropper delfinunderholdning20.1.2025 11:58:10 CET | Pressemeddelelse
Michelins rejseguide vil ikke længere anbefale eller omtale delfinarier. Shows med vilde dyr flugter ikke med de værdier, som Michelin vil forbindes med, siger den franske guides direktør. Vigtigt skridt, mener World Animal Protection DK.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum