DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Dansk Ungdoms Fællesråd modtager fem mio. kr. til at samle unge på tværs af Norden og skabe stærkere nordiske ungdomsfællesskaber

Del

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har modtaget en bevilling på fem mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til projektet NORÐ, som skal samle unge i Norden og skabe stærkere nordiske ungefællesskaber. Hvert år skal et nyt ”nordisk ungeting” gøre unge klogere på nordisk kultur og samarbejde.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har modtaget en bevilling på fem mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til projektet NORÐ – stærkere nordiske ungefællesskaber. Projektet NORÐ skal samle unge i fællesskaber på tværs af Norden og give unge større indblik i nordiske sprog og kulturer. NORÐ er et tværnordisk samarbejdsprojekt, som DUF leder i et tæt samarbejde med sine nordiske søsterorganisationer.

”I DUF ønsker vi at samle unge i fællesskaber på tværs af Norden for at skabe samhørighed og indbyrdes forståelse for hinanden. Det er nemlig i mødet mellem mennesker, at vi knytter bånd og opdager alle de ting, vi har til fælles. Derfor er vi dybt taknemmelige for, at A.P. Møller Fonden støtter projektet NORÐ med en stor donation. For ungefællesskaber er nøglen til stærkere nordisk samarbejde,” siger Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Ungeting skal samle ungdomsorganisationer fra hele Norden
NORÐ’s hovedaktivitet bliver et ungeting – en stor, årlig begivenhed for unge i Norden. Her kan unge med interesse for nordisk samarbejde mødes, udveksle ideer og skabe partnerskaber på tværs af de nordiske lande. Ungetinget arrangeres af DUF i samarbejde med de andre nordiske ungdomsråd.

”Det er målet, at det nordiske ungeting skal samle unge og skabe partnerskaber mellem nordiske ungdomsforeninger. Til ungetinget vil unge blive klogere på nordisk kultur og samarbejde. Og gennem kreativ idéudvikling, matchmaking og fælles nordiske projekter skal ungefællesskaberne knytte bånd på tværs af Norden,” siger Christine Ravn Lund.

NORÐ – stærkere nordiske fællesskaber sættes i værk i 2022, og DUF forventer at holde første ungeting i efteråret 2022. Ungetinget og de øvrige aktiviteter i NORÐ er åbne for ungdomsorganisationer i de nordiske lande og henvender sig til unge i alderen 16-30 år. Aktiviteterne vil blive kommunikeret løbende via DUFs hjemmeside, nyhedsbrev og sociale medier.

Fakta om NORÐ – stærkere nordiske fællesskaber:

  • Projektet løber i perioden 2022-2024, hvor der vil blive afholdt to ungeting. I tillæg vil der blive afholdt en antal mindre aktiviteter hvert år.
  • Målgruppen er unge i alderen 16-30 år, som har baggrund i en nordisk ungdomsorganisation.
  • NORÐ skal styrke den nordiske samhørighed og gøre unge klogere på nordisk kultur, sprog og samarbejde.
  • De nationale ungdomsråd fra Norge, Sverige, Finland, Færøerne, Grønland og Island indgår i partnerskabskredsen bag projektet sammen med DUF.
 
 
 
 
 

Kontakter

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Måling: Hver tredje ung ved ikke, hvad vi skal stemme om d. 1. juni11.5.2022 09:49:15 CEST | Pressemeddelelse

Hver tredje ung mellem 18 og 30 år ved ikke, at folkeafstemningen d. 1. juni handler om forsvarsforbeholdet, og mere end hver tredje har enten ikke tænkt sig at stemme eller er i tvivl, om de vil stemme. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Vi skal have fart på den demokratiske samtale om, hvad forsvarsforbeholdet betyder for Danmark, mener Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum