DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Dansk Ungdoms Fællesråd har valgt nye ungdomsdelegater

Del

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har valgt et hold af nye ungdomsdelegater. DUF udvidede i samarbejde med udviklingsministeren ungdomsdelegatprogrammet med tematikken ’Faglært Uddannelse og Jobskabelse’ fra 2021. Derfor har DUFs styrelse ikke kun skulle vælge tre, men hele fem ungdomsdelegater.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har valgt et hold af nye ungdomsdelegater.

DUF udvidede i samarbejde med udviklingsministeren ungdomsdelegatprogrammet med tematikken ’Faglært Uddannelse og Jobskabelse’ fra 2021. Derfor har DUFs styrelse ikke kun skulle vælge tre, men hele fem ungdomsdelegater.

De nye ungdomsdelegater er:

  • Demokrati og partnerskaber: Frida Ravn Rosling, indstillet af Operation Dagsværk – valgt på et toårigt mandat (2021-2022)
  • Klima og miljø: Emma Turkki, indstillet af Den Grønne Studenterbevægelse og valgt på et toårigt mandat (2021-2022)
  • Ligestilling og SRSR: Anne Sophie Lyskjær Noer, indstillet af Silba – valgt på et toårigt mandat (2021-2022)
  • Faglært uddannelse og jobskabelse: Morten Ryom, indstillet af Erhvervskolernes ElevOrganisation – valgt på et toårigt mandat (2021-2022), samt Nicklas Hakmann Petersen, indstillet af Alternativets Unge – valgt på et etårigt mandat (2021)

Sammen med ungdomsdelegaterne Malene Bentsen Laursen (Demokrati og Partnerskaber), Nadia Gullestrup Christensen (Klima og Miljø) og Stine Bang Larsen (Ligestilling og SRSR) skal de nye ungdomsdelegater være med til at repræsentere ungdommen i verden på vegne af Danmark.

DUF sender fra 2021 årligt otte ungdomsdelegater til FN og andre multilaterale fora. Delegaterne er repræsentanter fra danske børne- og ungdomsorganisationer, som skal give unge en stemme i internationale beslutningsprocesser. FN ungdomsdelegaterne bidrager også til formidling og forankring af globale dagsordner blandt danske unge gennem oplysningsaktiviteter.

Formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Chris Preuss, udtaler:

”Ungdomsdelegaterne er værdifulde for ungdommens indflydelse i resten af verden. Vores delegater arbejder med tematikker, der har en stor indflydelse for de næste generationer, og af samme årsag er det også afgørende, at der sidder ungdomsdelegater med ved det bord, hvor der træffes beslutninger i internationalt regi. Derfor er jeg også glad for, at DUF har valgt fem nye dygtige delegater, der slår sig til de tre nuværende. Jeg glæder mig til at følge deres arbejde”

Fakta om ungdomsdelegatprogrammet:

Danmark har hvert år siden 1972, med undtagelse af en pause fra 2008-2014, haft en ung repræsentant som en del af den officielle danske delegation under FN’s generalforsamling.

Ungdomsdelegatprogrammet indgår i DUFs samlede Globale Ungeprogram, hvor DUF fra 2018 har koordineret de danske ungdomsdelegaters deltagelse i FN og andre fora. Fra 2021 udvider vi ungdomsdelegatprogrammet fra seks til otte delegater fordelt på fire tematikker:

  1. Ligestilling og SRSR
  2. Klima og miljø
  3. Demokrati og partnerskaber
  4. Faglært uddannelse og jobskabelse
 

Kontakter

For mere information om ungdomsdelegatprogrammet:

Chris Borup Preuss
Formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd
preuss@duf.dk eller +45 22 88 99 96

Benjamin Frimand-Meier
International Konsulent
bfm@duf.dk eller +45 60 20 14 34

Billeder

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Sekretariatschef i Cevea Louise Juul Jensen bliver ny generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd2.10.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd har ansat Louise Juul Jensen som ny generalsekretær. Hun skal dermed stå i spidsen for paraplyorganisationen med 78 børne- og ungdomsorganisationer og bliver øverste administrative leder for DUFs sekretariat, som gennem flere år har været i positiv fremgang. Den nye generalsekretær har selv været en aktiv del af foreningslivet gennem mange år, og hun har foreningsbaggrund i bl.a. DSU og DUI-Leg og Virke. Desuden har hun i de seneste år været udvalgsformand for tipsudvalget i DUF og har derigennem stort kendskab til DUFs brede vifte af medlemsorganisationer og DUFs arbejde generelt. Louise kommer fra en stilling som sekretariatschef i Tænketanken Cevea og overtager jobbet som generalsekretær fra Morten E.G. Jørgensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum