Vækstfonden

Dansk robot skal effektivisere laboratorier i hele verdenen

Del

Danske Flow Robotics med Annika Isaksson i spidsen har udviklet en pipetteringsrobot, der kan understøtte det manuelle arbejde på laboratorier. Nye teknologier til laboratorier er afgørende for den globale sundhed, og med 15 mio. kr. i frisk kapital fra bl.a. Vækstfonden vil Flow Robotics ud på det globale marked med særlig fokus på Europa og USA.

Foto: Flow Robotics
Foto: Flow Robotics

På Glentevej i Københavns Nordvest kvarter har selskabet Flow Robotics skabt en banebrydende teknologi: En pipetteringsrobot, som nemt automatiserer en lang række af de væskepipetteringer, der foregår i laboratorier i dag. Og det globale potentiale er stort. Senest med spredningen af Coronavirus er behovet blevet tydeligt, men i hele den globale medicinal- og sundhedssektor er der afgørende brug for teknologier, som kan understøtte det manuelle arbejde i laboratorier. Og det er netop Flow Robotics ambition, fortæller medstifter af Flow Robotics, Kasper Støy, der i dag sidder i bestyrelsen for selskabet:

”Flow Robotics startede for fem år siden som en spin-off fra IT Universitetet, hvor vi så et potentiale for en brugervenlig robot til væskehåndtering, der kunne gøre op med manuelle processer og komplicerede laboratorie robotter verden over. Teknologien er udviklet til hurtigt at kunne omstilles til laboratoriets forskellige behov. Det har stor betydning for arbejdsgangene og kvaliteten på tusindvis af laboratorier, og det er netop det, vi vil med Flow Robotics – lette arbejdsgangene og styrke kvaliteten på laboratorier over hele verden.”

Danmark har en styrkeposition indenfor life science, der er vores allerstørste eksportmarked med en årlig eksport på over 100 mia. kr. i 2019. Flow Robotics kombinerer deres fokus på life science med en anden dansk styrke, nemlig robotteknologi. Det er denne særlige kombination med fokus på udviklingen af nye sundhedsteknologier, der giver Flow Robotics et enormt markedspotentiale, lyder det fra Lars Rønn, Partner og investeringsansvarlig i Flow Robotics for Vækstfonden:

”Hos Vækstfonden er vi ikke i tvivl om at health tech skal være med til at skabe fremtidens vækst og udvikling i Danmark. Coronakrisen har kun gjort det endnu mere tydelig, at vi skal forske i og udvikle nye løsninger, og det vil vi være med til at udvikle i Vækstfonden. Den globale sundhed er afgørende for at skabe en bæredygtig og ansvarlig fremtid, og her er Flow Robotics i høj grad med til at vise vejen.”

Selskabets pipetteringsrobot, Flowbot™ ONE, benytter sig af en avanceret Augmented Reality (AR) teknologi, som gør platformen brugervenlig. Udover at understøtte det manuelle arbejde, og på den måde afhjælpe nogle af de arbejdsskader, som er forbundet med manuel pipettering, har Flow Robotics robot en række andre fordele. Det er en brugervenlig robot, der hurtigt kan implementeres på laboratoriet og tilpasses de arbejdsgange man allerede har. Hermed frigives tid til andre opgaver der er med til at effektivisere laboratoriet.

”Vi kigger ind i et milliardmarked lige nu. Life Science har fået større opmærksomhed på det globale marked - særligt i forbindelse med Coronakrisen. Men i lige så høj grad også efter krisen, hvor der er stor opmærksomhed på den globale sundhed. Her har Danmark traditionelt spillet en afgørende rolle via vores dygtige Life Science virksomheder, og vi håber på, at Flow Robotics bliver en del af den næste generation af danske virksomheder, der opbygger en solid position på det globale marked” fortæller Annika Isaksson.

Flow Robotics sælger allerede robotter til mere end 13 forskellige markeder primært i Europa, men har nu også kursen rettet mod USA.

Om Flow Robotics
Flow Robotics er en dansk spin-off fra IT Universitetet i København. Virksomheden blev grundlagt i december 2015 af Kasper Støy, der er professor og medstifter af Universal Robot, og har siden 2019 haft CEO Annika Isaksson i spidsen. Selskabet har udviklet og markedsfører Flowbot™ ONE, som er en fleksibel pipetteringsrobot, der er så nem at bruge, at det også kan betale sig at automatisere både små og hyppigt skiftende laboratorie-opgaver. 

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt
Flow Robotics: Head of Marketing Mette Hansson, 31311893, mh@flow-robotics.com
Vækstfonden: Presserådgiver Cecilie Idun Andersen, 31930573, cea@vf.dk

Billeder

Foto: Flow Robotics
Foto: Flow Robotics
Download
Foto: Flow Robotics
Foto: Flow Robotics
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 10.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 38 mia. Kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Danske LastObject rejser 18 millioner kroner fra bl.a. Vækstfonden i jagten på at få hele verden til at genanvende deres plejeprodukter8.9.2021 15:31:33 CEST | Pressemeddelelse

Der produceres og bruges milliarder af engangsprodukter hver eneste dag, og engangsprodukter er derfor med rette blevet udnævnt til en af de helt store syndere indenfor miljø og klima. Det vil danske LastObject lave om på, og med Vækstfonden i ryggen vil selskabet blive en global markedsleder indenfor genanvendelige plejeprodukter.

Dansk Vækstkapital III er en realitet: ATP, PKA, Vækstfonden og Jyske Bank sender 1,5 mia. kr. til danske virksomheder23.6.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Det offentlig-private samarbejde, Dansk Vækstkapital III, har annonceret sin første closing på 1,5 mia. danske kr. Det er endnu en milepæl for det unikke samarbejde, der forvaltes af Vækstfonden. Med den nye fond er Vækstfonden, ATP, PKA, Jyske Bank og en række erhvervsdrivende fonde med til at sikre risikovillig kapital til iværksættere og små og mellemstore virksomheder i hele Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum