Plastic ChangePlastic Change

Dansk NGO og ny start-up vil skabe et nyt retursystem for emballage

Del

Den danske miljøorganisation Plastic Change og den nystartede danske virksomhed Cirqle har indgået et partnerskab og vil gøre op med engangskulturen for emballage: ”I samarbejde med Plastic Change vil vi give danskerne et bæredygtigt alternativ til engangsemballager”, udtaler Jan Weber, adm. direktør for Cirqle

En stigende andel af danskerne letter hverdagen ved at bestille mad udefra. Enten ved bestilling af Take-away eller i form af måltidskasser med færdiglavede retter. Både med Take-away og med måltidskasser følger dog også enorme mængder emballager, som fylder op i husholdningsaffaldet. Plastik, pap, bioplast, bionedbrydelige materialer – emballagerne kommer i mange afskygninger, men fælles for dem alle er, at der er tale om engangsemballager, som bliver til affald straks efter måltidet er indtaget.

Den danske miljøorganisation Plastic Change har i flere år arbejdet for at knække kurven for danskernes enorme forbrug af engangsprodukter og engangsemballager, som både fører til forurening af vores natur og negativ klimapåvirkning. Netop derfor er det med lige dele begejstring og spændt forventning, at Plastic Change har indgået et samarbejde med den nye danske start-up Cirqle, som melder sig på banen til at levere genbrugsemballager til danskerne, som kan vaskes og bruges igen og igen.

I Plastic Change har vi rådgivet fra sidelinjen, og det er en stor glæde for os, at Cirqle nu er så langt, at deres første genbrugsemballage – en vaskbar måltidskasse – er ude på det danske marked. Ikke mindst fordi vi ved, at mange forbrugere savner grønne alternativer til engangsemballagerne.”, udtaler Louise Lerche-Gredal, adm. direktør i Plastic Change

Cirqle står bag den genbrugelige måltidskasse, som er lanceret af virksomheden Simple Feast, der leverer plantebaserede måltider til tusindvis af danskere. Derudover er endnu en ny isoleret genbrugs-kølekasse på vej, som tilbydes til resten af måltidskasse-markedet i både Danmark og Sverige. Men Cirqle er langt mere end endnu en emballagevirksomhed. Cirqle er derimod en servicevirksomhed, der via teknologi og stærke partnerskaber vil gøre det nemt for deres kunder at genbruge.

”Vores vision i Cirqle er at skabe et system, hvor vi med veldesignet emballage, moderne teknologi og en effektiv infrastruktur kan tilbyde et grønt og konkurrencedygtigt alternativ til engangsemballage. Et alternativ, som også er attraktivt for deres kunder, fordi vi alle må bidrage til en grønnere verden”, udtaler Jan Weber, adm. direktør for Cirqle.

Genbrugsemballager, som kan vaskes og bruges mange gange, er både sund fornuft og et bæredygtigt alternativ til engangsemballage. Det viser en ny rapport udarbejdet af Nordic Sustainability og Planmiljø for Danmarks Naturfredning. Eksempelvis vil Cirqles måltidskasse kunne spare 90% CO2 i forhold til den traditionelle engangspapkasse efter 100 rotationer, hvilket svarer til 250 kg CO2 eller ca. 200 kg pap.

Mens Cirqle i den kommende tid vil arbejde på at udvide sortimentet af genbrugsemballager og porteføljen af kunder, vil Plastic Change fortsætte med at gøde jorden for genbrugstanken blandt danskerne og danske politikere. Tidligere har Plastic Change blandt andet sammen med Danmarks Naturfredningsforening, Oceana, Rådet for Grøn Omstilling og WWF Verdensnaturfonden anbefalet et ambitiøst nationalt mål om, at 80 pct. af alle drikke- og fødevarebeholdere skal være genbrugelige i 2030.

Samarbejdet mellem miljøorganisationen Plastic Change og Cirqle er udtryk for en ny tendens, hvor grønne virksomheder, som er født ud af en bæredygtig ide, sammen med NGO’erne gør de grønne visioner håndgribelige og driver markedet i en grønnere retning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Islands Brygge 39
2300 Købehavn S

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genanvendt og meget bliver brændt. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Hele verden rydder naturen for plastikaffald til World Cleanup Day17.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lørdag den 18. september afholdes der for fjerde år i træk, World Cleanup Day, som er verdens største civile begivenhed. Sidste år deltog 166 lande og mere end 11 millioner mennesker. Op imod 15.000 af dem var danskere, der tilsammen fik indsamlet mere end 26,5 tons affald i den danske natur, fordelt på omtrent 750 oprydninger. I år rydder vi op igen og Plastic Change laver et såkaldt Producent Tjek på det indsamlet affald.

90% af danskerne vil returnere madvareemballager, hvis der var pant på16.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for miljøorganisationen Plastic Change viser, at danskerne er klar til pant på flere typer emballager. Undersøgelsen offentliggøres i dag d.16 juni som er global refill dag, hvor organisationer, virksomheder og borgere over hele verden sætter fokus på opfyldelige emballager der bruges igen og igen, som en måde at komme den stigende plastikforurening til livs på.

Ny strategi fra Plastic Change skal sikre højere ambitioner for at løse plastikkrisen4.2.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Plastikforureningen fortsætter med at stige på globalt plan på trods af flere års fokus på og initiativer for det modsatte. Det vurderes, at selv hvis alle nuværende planlagte initiativer og lovgivning på området gennemføres, så vil plastikforureningen i verdenshavene alligevel være tredoblet om blot 20 år. Der er behov for, at vi gør mere. Derfor lancerer den danske miljøorganisation Plastic Change i dag en ny treårig strategi 2021-2023, der skal højne niveauet for den danske indsats for at knække kurven for plastikforurening.

Farlige kemikalier, der forbindes med fødevareemballage, fundet i mennesker – Ny europæisk forskning kræver handling3.12.2020 10:06:12 CET | Pressemeddelelse

Store mængder af farlige kemikalier, der forbindes med fødevareemballage, er blevet fundet i menneskekroppen. Det viser et nyt studie offentliggjort af Zero Waste Europe i dag, som bl.a. den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, har deltaget i. I alt blev 28 forskellige kemikalier analyseret, og man fandt i gennemsnit 20,5 kemikalier i hver urinprøve (Den urinprøve med færrest kemikalier indeholdt 18 forskellige typer af kemikalier, mens den med flest indeholdt hele 23). Studiet tilskynder øget politisk handling for at beskytte både sundhed og miljø.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum