Dansk Metal

Dansk Metal roser aftale om elevfordeling

Del

Ny aftale om elevfordeling på gymnasierne har rigtig positive takter. Dansk Metal roser særligt den fremtidige fordeling på de erhvervsgymnasiale uddannelser.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne i dag indgået en aftale om elevfordeling på gymnasierne. Dansk Metal stiller sig positive over for den fremtidige fordeling på de erhvervsgymnasiale uddannelser:

”Det er vigtigt, at de elever, der vælger en erhvervsgymnasial uddannelse, også får lov til at begynde på den. Derfor er det godt, at aftalen sikrer, at hvis man vælger fx en HTX, så kommer man også ind på HTX. Også selvom der ligger et alment gymnasium tættere på. Det er den helt rigtige vej at gå. 
Et andet vigtigt element er også, at erhvervsgymnasierne får en overkapacitet, så der er plads til alle, der vil gå den vej,” siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Aftalen fastlægger også principperne for en fremtidig institutionslovgivning, og her er det vigtigt, at parterne får plads i bestyrelser på fusionerede institutioner:

De erhvervsgymnasiale uddannelser har et stærkt fokus på arbejdsmarkedet, og derfor skal arbejdsmarkedets parter selvfølgelig sidde i bestyrelserne. Det er en del af uddannelsernes DNA, og det kan det almene gymnasium sikkert også lære noget af”, slutter Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum