Dansk Metal

Dansk Metal: Energiø er dansk energihistorie

Del

Dansk Metals formand roser den brede politiske aftale om energiø i Nordsøen, der skal sikre grøn omstilling og arbejdspladser.

Claus Jensen, formand, Dansk Metal
Claus Jensen, formand, Dansk Metal

Et bredt flertal af Folketingets partiet har besluttet rammerne for den kommende energiø i Nordsøen. Dansk Metals formand, Claus Jensen, er meget positiv over dagens nyhed:

Det er positivt, at rammerne for den kommende energiø i Nordsøen er på plads. Energiøen vil blive et stykke dansk energihistorie, som udlandet i den grad vil lægge mærke til. Vi kommer til at kunne producere grøn strøm i mængder, som vi ikke kan nu. Og vi får skabt gode danske arbejdspladser, ved at vi får udbygget vores position som verdensførende inden for havvind.”

Claus Jensen ser et stort potentiale i energiøen, hvor nye og innovative teknologier kan få optimale forhold for at skabe arbejdspladser og bidrage til den grønne omstilling:

”Energiøen i Nordsøen vil blive den første af sin slags i verden. Den vil producere meget store mængder havvind, og så vil den skabe mulighed for at udvikle og anvende nye, innovative teknologier som Power-to-X og storskala energilagring. Her skal vi være i front i Danmark, og det kan energiøen være med til at sikre,” siger Claus Jensen og slutter:

”Jeg er rigtig glad for, at rammerne for energiøen er blevet besluttet af så bredt et udsnit af Folketingets partier. Vi har brug for at sikre stabile og faste rammer for så store beslutninger, og det sikrer den brede aftale. Nu gælder det om at komme hurtigt videre, for vi har brug for de arbejdspladser, men også for den grønne omstillings skyld.”

Kontakter

Billeder

Claus Jensen, formand, Dansk Metal
Claus Jensen, formand, Dansk Metal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum