Dansk Metal

Dansk Metal: Ekspertgruppe gambler med industriarbejdspladser

Del

Dansk Metal mener, at den økonomiske ekspertgruppe, ikke har lært nok af finanskrisen, så vi risikerer permanent at miste arbejdspladser i industrien.

Den regeringsudpegede økonomiske ekspertgruppe har netop lanceret deres rapport vedrørende udfasning af hjælpepakkerne. Dansk Metals formand, Claus Jensen, mener det er en fundamental fejl, at ekspertgruppen ikke anbefaler at lønkompensationsordningen fortsætter for de eksporterende erhverv:

”Lektien fra finanskrisen var klart, at taber vi industriarbejdspladser i en krise, så mister vi permanent de arbejdspladser. Det vil være det samme vi står i nu, hvis ikke lønkompensationsordningen fortsætter for de eksporterende virksomheder. Vi vil stå over for tusindvis af fyringer, som vi aldrig får tilbage. Jeg er dybt forundret over, at de ikke i høj nok grad tager de hensyn med,” siger Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Dansk Metal har tidligere foreslået en forlængelse af lønkompensationsordningen på tre måneder. Dansk Metals formand anerkender fuldt ud, at de erhverv der ikke længere er ramt af restriktioner, naturligvis ikke længere skal have støtte. Men der er stor forskel på danske virksomheder og brancher. Særligt industrien, der i høj grad lever af at eksportere til lande, bliver senere ramt af corona end andre brancher.

”Nok er vi i Danmark ved at åbne op, men det er de lande vi eksporterer til jo langt fra, og efterspørgsel er faldet drastisk. Det forhold synes jeg på ingen måde, de tager nok hensyn til. De erhverv, der ikke længere er ramt, skal selvfølgelig ikke have støtte, men der er stor forskel på brancher,” siger Claus Jensen.

Desuden er Claus Jensen direkte modstander af forslaget om, at ikke-forsikrede skal have mulighed for at blive dagpengeberettiget under arbejdsfordeling.

”Det virker for mig helt håbløst, at man nærmest skal belønnes for ikke at ville være med i en a-kasse og bidrage til finansieringen af den danske a-kassemodel. Det er direkte en ommer, og det håber jeg virkelig ikke regeringen lytter til,” slutter Claus Jensen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum