Haderslev Kommune

Dansk medalje på hjemmebane ved VM i MTB maraton i Haderslev

Del

Simon Andreassen trådte op på podiet, da VM i Mountainbike maraton fuldendte en historisk dansk cykelsommer, hvor både de danske ryttere, Danmark og danskerne i den grad har haft tour i den i skoven, byen og på landevejen.

Podiet i Elite Men så således ud:
1. Samuel Gaze, New Zealand
2. Andreas Seewald, Tyskland
3. Simon Andreassen, Danmark. Foto: Haderslev Kommune
Podiet i Elite Men så således ud: 1. Samuel Gaze, New Zealand 2. Andreas Seewald, Tyskland 3. Simon Andreassen, Danmark. Foto: Haderslev Kommune

Brosten, bykørsel, spektakulære små stier i skovene omkring byen Haderslev. VM i MTB-maraton havde det hele og fik i den grad lokalområdets opmærksomhed. Der var stejle passager, udfordrende single tracks og masser af udfordringer på den 40 kilometer lange rute.

Verdens bedste kvindelige og mandlige mountainbikere dystede om regnbuetrøjerne, mens over 800 motionister forsøgte sig på samme rute efter elitefeltet.
2022 UCI Mountain Bike Marathon World Championships blev afviklet for den internationale cykelunion, UCI, af HMIF Mountainbike i samarbejde med Danmarks Cykle Union, Haderslev Kommune, Trekantområdet og Sport Event Denmark.

CITATER

Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen, formand:

”2022 UCI VM i Mountainbike maraton er vel overstået. Og sikke et event. De mange frivillige, arbejdsgrupperne bag, borgere, fans og Haderslev Kommune, Sport Event Denmark og Trekantområdet som arrangører, har i den grad skabt rammerne for et flot gennemført verdensmesterskab. De deltagende teams, staff og ryttere fra i alt 34 nationer skabte indholdet. Regnbuestriberne er nu givet videre, og der skal lyde et stort tillykke til Pauline Ferrand Prevot fra Frankrig og Samuel Gaze, New Zealand med titlerne, som kan bæres fremover med stolthed. Med danske øjne, også et stort tillykke med bronzemedaljen til Simon Andreassen og de øvrige flotte danske placeringer.”

”Jeg glæder mig over at Danmark igen har præsenteret cykling fra den øverste hylde. Jeg håber, at alle har haft en god oplevelse i og omkring Haderslev. Danmark og dansk cykling er for alvor kommet på verdenskortet. Det viser dette VM med al tydelighed. Fra Danmarks Cykle Union glæder vi os til fortsat at kunne byde velkommen til store internationale cykelløb, hvorfor der også skal lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere, der gør disse løb- og events mulige."

"På vegne af Danmarks Cykle Union, vil jeg gerne takke alle de mange der gjorde dette VM muligt.”

Haderslev Kommune, Mads Skau, borgmester:

”Det har været fantastisk at være en del af VM i MTB Marathon. At se rytterne køre over målstregen på Gravene var en kæmpe oplevelse, og vi har hørt fra rytterne, at det var en flot men hård rute, de var på. At arrangere et VM er en stor opgave, og jeg vil gerne takke UCI, medarrangørerne, HMIF og de mange frivillige fra foreningerne for et utroligt godt samarbejde, som vi i Haderslev Kommune sætter utroligt stor pris på. Jeg vil også gerne takke Naturstyrelsen og de mange lodsejere, der har lagt jord til en del af ruten.”

”2022 har været et stort cykel-år i Haderslev Kommune. Det har været et år med både spurter, bjergetaper, trails og prikkede trøjer, men jeg er glad for, at vi er noget i mål med de mange events, og at vi har fået markeret os som cykelkommune.”

Sport Event Denmark, Lars Lundov, direktør:

”Hvilken dansk sporteventsommer! Med VM i MTB kroner vi en sommer, hvor især cyklingen har fyldt meget. Både Tour-starten og starten på kvindernes Tour of Scandinavia viste Danmark fra landevejen, og cyklingen fra vejkanten. Dagens VM MTB har derimod taget os ind i skovene og på stierne omkring Haderslev.”

Trekantområdet Danmark, Thomas Kastrup, Sport Event Manager:

”VM MTB Marathon 2022 er et stærkt eksempel på, hvad lokalt samarbejde, vilje og engagement kan skabe. Det er en milepæl for Trekantområdets eventsamarbejde at regnbuestriberne for første gang er uddelt her i vores område. Et flot afviklet event i Haderslev rykker os op i en ny liga som eventdestination og forbedrer vores muligheder for tiltrækning af fremtidige værtskaber.”

Podiet i Elite Women så således ud:

 

1. Pauline Ferrand Prevot, Frankrig
2. Annie Last, England
3. Jolanda Neff, Schweiz

Podiet i Elite Men så således ud:

1. Samuel Gaze, New Zealand

2. Andreas Seewald, Tyskland

3. Simon Andreassen, Danmark

Danske top 20 resultater:

 

Kvinder:
4. Sofie Heby Pedersen (ÅMK)
5. Caroline Bohé (GHOST Factory Racing)
7. Malene Degn (Team KMC ORBEA)
12. Ann-Dorthe Lisbygd (DMK)
17. Klara Sofie Skovgaard Hansen (DMK)
18. Janni Spangsberg (Varde CK)

Mænd:
3. Simon Andreassen (CANNONDALE Factory Racing)
8. Sebastian Fini Carstensen (Team KMC ORBEA)
17. Tobias Lillelund (Racing Bjerringbro)

Link til resultatliste: https://www.sportstiming.dk/event/10014/results

Fakta om VM og Haderslev MTB Challenge
VM, mænd: 142 deltagere fra 33 nationer
VM, Kvinder: 50 deltagere fra 21 nationer
806 tilmeldt Haderslev MTB Challenge fordelt på: HMC elite mænd 106, MHC elite kvinder 11. Resten kørte enten 80 eller 40k - en eller to omgange

VM på www.haderslev2022mtb.com 

Billeder

Podiet i Elite Men så således ud:
1. Samuel Gaze, New Zealand
2. Andreas Seewald, Tyskland
3. Simon Andreassen, Danmark. Foto: Haderslev Kommune
Podiet i Elite Men så således ud: 1. Samuel Gaze, New Zealand 2. Andreas Seewald, Tyskland 3. Simon Andreassen, Danmark. Foto: Haderslev Kommune
Download
Podiet i Elite Women så således ud:
1. Pauline Ferrand Prevot, Frankrig
2. Annie Last, England
3. Jolanda Neff, Schweiz. Foto: Haderslev Kommune
Podiet i Elite Women så således ud: 1. Pauline Ferrand Prevot, Frankrig 2. Annie Last, England 3. Jolanda Neff, Schweiz. Foto: Haderslev Kommune
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Nu det (næsten) jul igen - Kom i den rette julestemning i Slotsgadekvarteret8.11.2022 12:54:52 CET | Pressemeddelelse

Jul i gården Traditionen tro er der "Jul i Gården" mellem Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus (Slotsgade 20-22) fra 19. november og frem til jul. Vi har fyldt museumsbutikken med julepynt, kravlenisser og julegaveidéer. Gårdhaven er fyldt med gran, halm og hygge, og i Von Oberbergs Hus kan du se det smukke juletræ, pyntet som i gamle dage. Der er gratis adgang til gårdhaven, museumsbutikken og juletræet i Von Oberbergs hus. Museumsbutikken er åben i museernes åbningstid kl. 12-16 frem til jul.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum