Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme: Hjælp til varmeregning hilses velkommen

Del

Mulighed for henstand på høje energiregninger er en tiltrængt hjælp for de borgere, der bliver hårdest ramt af den nuværende energikrise, mener Dansk Fjernvarme. Foran ligger et stort arbejde og mange ressourcer i at skabe den bedste løsning for de ramte fjernvarmekunder.

Danmark går ind i en varmesæson, hvor energipriser og energikrise vil være hverdag for mange. Men regeringens fremlagte forslag om henstand på energiregninger, der i år er højere end den var sidste årskal afhjælpe det værst tænkelige.

Dansk Fjernvarme ser positivt på muligheden for, at fjernvarmeforbrugere med høje varmeregninger kan søge henstand hos deres fjernvarmeselskab for at tage brodden af de høje varmeregninger.

- I fjernvarmesektoren ser vi, at langt de fleste fjernvarmeselskaber har kunnet holde de stigende fjernvarmevarmepriser lavere end el og naturgas. Men der er også fjernvarmeforbrugere, der rammes hårdt, og her er det nødvendigt at se på mulighederne for at afbøde situationen. Her er forslaget om at tilbyde en indfrysningsordning på de høje fjernvarmeregninger et fint forslag, som branchen ser frem til at samarbejde omkring for at det kan implementeres i praksis, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme hæfter sig ved, at der er en række problemstillinger, der indtil da skal tages højde for, hvis ordningen skal kunne virke optimalt i praksis.

- Der er stor forskel på, hvad selskaberne kan håndtere administrativt, blandt andet fordi de er så forskellige i størrelse. Derfor bliver det her et ressourcekrævende arbejde, hvor vi vil arbejde tæt sammen med myndighederne for at sikre, at fjernvarmeselskaber og forbrugere ikke bliver klemt mellem de gode intentioner. For eksempel skal der tages højde for, hvordan de fjernvarmekunder, som ikke har direkte kontakt til et fjernvarmeselskab, fordi de bor til leje eller administreres af et boligselskab, også bliver hjulpet med deres høje varmeregninger, siger Kim Mortensen.

Dansk Fjernvarme ser frem til et tæt samarbejde med myndighederne, så indfrysningsordningen er køreklar til den 1. januar 2023.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Priserne på energi eksploderer, og det skal aftale understøtte23.9.2022 09:59:03 CEST | Pressemeddelelse

Forbrugernes energipriser buldrer derudad, og selvom langt de fleste fjernvarmeforbrugere kan lune sig ved stabile og billige varmepriser, er der også fjernvarmeforbrugere, der på grund af de høje el og gaspriser må forberede sig på store ekstra regninger i den nye varmesæson. Derfor er det forståelige, at der nu lander en aftale om en indefrysningsordning, som kan holde hånden under de boligejere, der bliver hårdest ramt af stigende energipriser og som ikke har råd til her og nu, at betale den store ekstra regning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum