Danmarks Grønne Investeringsfond

Dansk busoperatør klar med 46 nye grønne busser: Københavnske busruter skal køre på el

Del

Når københavnerne stiger ind i busserne på de travle ruter 6A og 7A, er det fra på søndag i et lydløst og grønnere alternativ, der udleder færre partikler og mindre CO2. Det er virksomheden Anchersen A/S, der står for driften af de nye ruter, som skal køres på elbusser.

Nye elbusser skal erstatte de nuværende dieselbusser, der i dag kører på de københavnske veje, og Anchersen betragter leverancen af de 46 elbusser som endnu et skridt mod en grønnere og emissionsfri offentlig transport. Det nye grønne alternativ skal fragte passagerer mellem Nørreport og Buddinge St. (6A) og mellem Rødovre Hallen og Ny Ellebjerg St. (7A).

Poul Anchersen, administrerende direktør og ejer af Anchersen:

”Miljøvenlig transport er fremtiden, og derfor har vi blikket rettet mod elektriske køretøjer. Offentlig transport i byerne skal være bæredygtig, og derfor er vi også meget glade for at kunne stå for busdriften af de to linjer med elbusser, der hovedsageligt oplades med grøn elektricitet. Udover at busserne er emissionsfrie, er de også meget stille, når de færdes rundt i byen.”

De nye københavnske bybusser har plads til 76 passagerer, og med udvidet sædeafstand, ryglænshøjde og ekstra polstrede sæder, kan kunderne køre med både god samvittighed og høj komfort.

Grøn finansiering af grønne busser

Det er Danmarks Grønne Investeringsfond, der står bag lånefinansieringen af elbusserne sammen med Nykredit Leasing.

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:

”Omstilling af transportsektoren er afgørende for at nå klimamålene, og det er et arbejde, vi gerne vil bidrage til i Danmarks Grønne Investeringsfond. Anchersen er et moderne og ambitiøst busselskab med et stort vækstpotentiale, som arbejder for en grøn omstilling af den offentlige transport. Og grøn transport kommer til at fylde langt mere i de større byer, og her har virksomheder som Anchersen en vigtig rolle at spille.”

Poul Anchersen, administrerende direktør og ejer af Anchersen:

”Vi ser os selv som pionerer på det her område, og derfor er det fantastisk, at vi med hjælp fra Den Grønne Investeringsfond og Nykredit Leasing kan få mulighed for at sætte skub på den grønne omstilling af transportsektoren,” siger Poul Anchersen om de nye elbusser, der også er den største leverance af busser, virksomheden nogensinde har fået på én gang.

Om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Pressekontakt

Anchersen

Adm. direktør Poul Anchersen, e: pan@anchersen.dk, t: 38881050

Danmarks Grønne Investeringsfond

Kommunikationsrådgiver Sara Kleist, e: skl@vf.dk, t: +45 42372950

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Grøn Herning-virksomhed øger vækst i stærkt lånesamarbejde24.11.2022 10:46:47 CET | Pressemeddelelse

Aktive Energi Anlæg A/S – eller AEA som firmaet i daglig tale bliver kaldt – sælger industrielle varmepumpe-løsninger til bl.a. fjernvarmeselskaber og andre store virksomheder og er med til at fortrænge fossile brændsler, herunder naturgas. AEA har netop modtaget en ”lånepakke” fra Danmarks Grønne Investeringsfond, bestående af ansvarlig lånekapital samt almindelig lånekapital, derudover deltager Sydbank som medfinansierende part. AEA styrkes hermed finansielt og understøtter samtidig den videre skalering af virksomheden.

Tre statslige fonde bliver til én: Nyudpeget bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond bydes velkommen27.8.2022 13:21:45 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget en bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der er en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Direktørerne i de tre nuværende fonde byder bestyrelsen velkommen og ser frem til samarbejdet om at gøre Danmark rigere og verden grønnere.

Danmarks Grønne Investeringsfond årsrapport 2021: Rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion lover godt for nødvendig grøn omstilling6.5.2022 07:55:51 CEST | Pressemeddelelse

Rekordhøj CO2-reduktion og et årsresultat på 20,9 mio. kr. understreger, at grøn omstilling og god forretning går hånd i hånd. Og med den nuværende situation i Europa er det mere aktuelt end nogensinde at sætte fart på den grønne omstilling i danske virksomheder for at reducere afhængigheden af fossile energikilder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum