Dansk Bioøkonomi Konference 2020
Derfor er det afgørende at forbrugerne er villige til at være med til styrke den grønne omstilling ved at vælge lidt anderledes og måske dyrere når indkøbskurven skal fyldes. For at lykkes med grøn omstilling er det afgørende, at der er forståelse for at det kræver en indsats fra alle og nye samarbejder på tværs lige fra hvordan afgrøderne dyrkes på marken til hvilke varer forbrugeren vælger fra hylden i supermarkedet. Derfor inviteres alle aktører i de nye bæredygtige værdikæder til Dansk Bioøkonomi Konference 2020.
For hvor langt er vi i forhold til at udvikle nye produkter og anvende restprodukterne? Hvor stor er efterspørgslen fra forbrugerne og hvor kan man søge finansiering til at investere i en bæredygtig omlægning? Og hvad betyder EU´s nye direktiv ”From Farm to Fork” for Danmarks bæredygtige arbejde.
Det er nogle af de svar vi skal have den 23.- 24. september, når vi over to dage sætter fokus på bioøkonomi. Du kan både møde dem, der arbejder med at skabe rammerne for en bæredygtig udvikling, dem der arbejder bæredygtigt i deres virksomhed eller arbejder på at gøre det eller iværksættere, der er i gang med at udvikle helt nye produkter, få input til din idé og mød fremtidige samarbejdspartnere. Den enes restprodukt kan være en værdifuld ressource for en anden.
Deltagerne på konferencen kommer fra alle led i værdikæden både forskningsverdenen, iværksættere, etablerede virksomheder, repræsentanter for forbrugerne og samarbejdspartnere, som alle er med til at skabe Danmarks største konference inden for bioøkonomi.
Konferencen starter med et fælles formiddagsprogram med oplæg af blandt andre vicedirektør Anne Højer Simonsen, der siden maj har stået i spidsen for DI´s klimapolitiske enhed, der skal være med til at sikre Danmark en grøn førerposition, der samtidig kan forenes med vækst og arbejdspladser. Vi skal også høre Tænketanken Frej´s bud på hvordan vi sammen skaber et bæredygtigt fødevaredanmark og hvordan den unge generation ser udviklingsmulighederne. Vi skal høre om et gennembrud i forskningen i cirkulær bioøkonomi og om hvor man kan søge finansiering til bæredygtig udvikling af sin virksomhed.
Om eftermiddagen deler konferencen sig i fire spor: Cirkulært design, Havets ressourcer, Grøn Energi- Symbioser og Fremtidens fødevarer.
Dag 1 afsluttes med en verdensmåls-middag på Hotel Saxkjøbing og på dag to skal vi besøge Visual Climate Center og få et indblik i klimaændringerne, som vises med data fra NOAA og NASA. Derefter er der virksomhedsbesøg hos Nordic Beet Research.
Du kan se hele programmet og tilmelde dig her www.bioguldborgsund.dk
Konferencen arrangeres af Center for Cirkulær Bioøkonomi/AU, IMBIOM/Food & Bio Cluster Denmark, Business Lolland-Falster, Agrovi, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund samt Lolland og Guldborgsund Kommuner.
Fototekst: På sidste års konference smagte deltagerne en lokal udgave af paella; en såkaldt Quinella. Quinella´en indeholdt blandt andet den invasive fisk kutling, ørred, quinoa, blomkål, top af selleri, sukker- og blæretang. Det eneste, der var taget med fra den oprindelige opskrift var safran, som ikke findes på dansk jord.
Om Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund
Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund arbejder for at udbrede ny viden og sikre et forskningsmæssigt fokus på udvikling af nye bæredygtige produkter med lokale rest-biomasser. Formålet er, at skabe lokale arbejdspladser og produktioner, der samtidig medvirker til grøn omstilling. Læs mere om Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund her.
For yderligere information kontakt:
Programkoordinator Mette Jørgensen på tlf.: 2518 1833
Chefkonsulent, kommunikation Rikke Betak Lund på tlf.: 25180248
Billeder
Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Unik mulighed for landbrug på Lolland-Falster: Få styr på CO2-udledningen10.7.2025 09:42:54 CEST | Pressemeddelelse
Lolland og Guldborgsund kommuner er indgået i et samarbejde med VKST, Agrovi, AgriAdvice, SEGES Innovation, samt Lollands Bank, Møns Bank og Nordea om en kampagne, der har til formål at udbrede brugen af klimaregnskaber i landbruget på Lolland og Falster.
Sådan stiller man op til byrådet i Guldborgsund Kommune7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kommunalvalget den 18. november 2025 nærmer sig. Overvejer man at engagere sig politisk, skal man forberede sig nu, da det ellers kan være for sent at komme på stemmesedlen.
Guldborgsund Kommune støtter "Jazz på Torvet" med 40.000 kroner2.7.2025 10:39:20 CEST | Pressemeddelelse
Udvalget for Landdistrikter, Kultur og Fritid i Guldborgsund Kommune har besluttet at støtte den musikalske sommertradition Jazz på Torvet med en underskudsgaranti på 40.000 kroner. Arrangementet, der afholdes af Nykøbing Falster Brandmuseum i samarbejde med Triangelklubben, løber af stablen over otte fredage frem til den 8. august 2025.
Tæt samarbejde med boligselskaber skal bidrage til endnu mere udvikling i Guldborgsund30.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune og de almennyttige boligselskaber har netop underskrevet en ny fireårig samarbejds- og rammeaftale. Aftalen understreger det gode samarbejde og sikrer et fortsat tæt fællesskab om udviklingen af kommunen som helhed.
Ny strategisk plan for handicapområdet30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtidige handicappolitik i Guldborgsund Kommune fra 2013 erstattes nu af en strategisk plan for handicapområdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum