Udenrigsministeriet

Dansk ambassadør udnævnt til særlig civil repræsentant for den europæiskledede maritime overvågningsmission i Hormuzstrædet, EMASOH

Del

Den danske ambassadør Julie Elisabeth Pruzan-Jørgensen overtager fra august 2020 posten som særlig civil repræsentant for den europæisk-ledede maritime overvågningsmission i Hormuzstrædet, EMASOH.

Den særlige civile repræsentant leder det diplomatiske spor under EMASOH, som har til formål at styrke den maritime sikkerhed i området ved at fremme dialog mellem regionale lande og partnere. Den særlige repræsentant udvælges af EMASOHs medlemslande. Julie Elisabeth Pruzan-Jørgensen overtager posten fra den nederlandske ambassadør Jeannette Seppen.

EMASOH består af det diplomatiske spor og af en militær overvågningsmission, som supplerer hinanden. Den danske fregat Iver Huitfeldt vil i slutningen af august indtræde i missionen, hvor den skal overvåge området sammen med en fransk fregat indtil udgangen af november.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Udnævnelsen af den danske ambassadør Julie Elisabeth Pruzan-Jørgensen til særlig civil repræsentant for EMASOH styrker Danmarks diplomatiske indsats for at fremme regional dialog og deeskalering i Golfen. Det er en stor anerkendelse fra Danmarks europæiske allierede. Det er afgørende, at de diplomatiske og militære indsatser for at sikre den frie sejlads omkring Hormuzstrædet supplerer hinanden. Udnævnelsen af en dansk ambassadør til civil repræsentant for EMASOH går derfor hånd-i-hånd med, at Danmark i dag udsender en fregat til EMASOH’s maritime overvågningsmission.”

EMASOH blev etableret i februar 2020 af Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, Portugal, Grækenland, Italien og Danmark for at beskytte navigationsfriheden, sikre koordination mellem partnere i området samt medvirke til deeskalering gennem tilstedeværelse på begge sider af Hormuzstrædet.

Hormuzstrædet udgør bindeledet mellem Den Persiske Golf og Det Arabiske Hav og er et vigtigt handelsmæssigt knudepunkt. Den internationale ret til fri sejlads er af afgørende betydning for Danmark. Dansk-flagede skibe sejler igennem Hormuzstrædet på daglig basis og udgør en vigtig kilde til beskæftigelse og velstand for Danmark.

Julie Elisabeth Pruzan-Jørgensen er Danmarks nuværende ambassadør til Libyen. Hun har tidligere været særlig repræsentant til Sahel og Maghreb samt ambassadør til Algeriet og Tunesien.

Kontaktperson: Martin Skajaa Wøldike (marwod@um.dk, tlf. +45 33921662)

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet