Ombold

Danmarksmesterskabet i fodbold for socialt udsatte indtager Aalborg

Del

Der skal dribles, jubles og hygges på livet løs, når OMBOLD og Aalborg kommune den 16. og 17. september afholder Danmarksmesterskabet i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller andre sociale udfordringer.

Der er lagt op til et brag af en fodboldfest, når op imod 200 mennesker i udsatte positioner skal dyste om OMBOLDs Danmarksmesterskab i fodbold. Og med minimum to hold vil værtsbyen Aalborg være stærkt repræsenteret ved mesterskabet.

Det er AaB's første mestertræner, Poul Erik Andreasen og den tidligere AaB-spiller, Ole Madsen, der står for OMBOLD-træningerne i Aalborg. Træningerne har kørt siden foråret 2021, og til træning oplever Poul Erik og Ole en masse engagerede spillere, der nyder at spille fodbold med ligesindede. Både spillerne og trænerne ser da også frem til DM på hjemmebane.

- Der er ingen tvivl om, at OMBOLD-spillerne her i Aalborg glæder sig utrolig meget til at spille DM på hjemmebane. Det er da et ekstra krydderi, at det er på hjemmebanen. Spillerne er altid i fantastisk humør til træning og til stævnerne. Vi kan virkelig mærke, at det betyder noget for dem at indgå i det her fodboldfællesskab med ligesindede. Og vi får også selv en masse ud af at være sammen med denne fantastisk flok mennesker, fortæller Poul Erik Andreasen og Ole Madsen.

Fodbold, forandring og fællesskab

En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med andre, som de kan spejle sig selv i. I OMBOLD er ingen ofre eller ressourcesvage. Her er der kun engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det, man kan.

- Fodbold skaber fællesskaber og kan være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Gennem fodbold bliver vores sårbare medmennesker nemlig en del af et sundt og positivt fællesskab. Den store tilslutning til DM i Aalborg viser med al tydelighed, at det netop er muligt at få alle til at deltage i idrættens stærke fællesskaber, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD

Borgmesteren ”skyder” DM i gang

Før den første kamp fløjtes i gang ved DM, vil borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, holde åbningstale, Og for borgmesteren har det stor betydning, at Aalborg er værter for dette års DM i OMBOLD.  

- Fodbold, fællesskab og frihed er for mig at se nøgleord i OMBOLD. DM i OMBOLD er et pragteksempel på at skabe fællesskaber med plads til alle. Vi udvikler os sammen, og det gør vi også allerbedst indenfor sportens verden, når vi skaber og nyder ting sammen på tværs af køn, kulturer og ens fortid. Det er noget af det, sportens verden er allerbedst til. At være ligeglad med status og glansbilleder, og for en tid handler det ene og alene om at score nogle mål og have nogle gode timer sammen. Aalborg glæder sig og er stolte over værtskabet, udtaler borgmester, Thomas Kastrup-Larsen

Når vi når afslutningen på DM, vil 1. viceborgmester i Aalborg, Helle Frederiksen, lægge vejen forbi banerne på havnen. Her vil hun overrække medaljer til alle spillerne, og så vil vinderne naturligvis blive hyldet med stående bifald og store pokaler.

Tid og sted

Fredag den 16. september klokken 10.45 til lørdag den 17. september klokken 15.00.

Aalborg Havnefront; Strandvejen 4, 9000 Aalborg.

Alle er velkomne til at kigge forbi.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed. OMBOLDs aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed. 

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne,som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, stævner og mesterskaber. 

I OMBOLD er ingen ofre, asociale eller ressourcesvage. Alle er tværtimod engagerede fodboldboldspillere eller frivillige, der er en del af en landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det kan kan. 

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum