Akademikernes A-kasse

Danmarks største a-kasse oplever stigende medlemstal under covid-19-krisen

Del

Den aktuelle usikkerhed på arbejdsmarkedet betyder, at Akademikernes A-kasse (AKA) får flere henvendelser fra bekymrede medlemmer, samt at flere melder sig ind i a-kassen.

Der er travlt på e-mail og telefonerne hos landets største a-kasse. De hjemmearbejdende konsulenter svarer hver dag på adskillige spørgsmål fra bekymrede akademikere, der har brug for rådgivning om blandt andet dagpengeregler, jobsøgning og vilkår for regeringens hjælpepakker.

Samtidig har flere akademikere meldt sig ind i AKA nu end på samme tid sidste år. Og mange af de nye medlemmer er højtuddannede, der pt. er i arbejde.

Fra januar til marts i år fik AKA 3.244 nye betalende medlemmer, mens tallet for samme periode i 2019 var på 1.272. Det er altså sket mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

”A-kassen er en afgørende forsikring og sparringspartner i usikre tider, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe vores medlemmer, når de har brug for os,” fortæller adm. direktør i Akademikernes A-kasse, Villy Dyhr

Tallene tyder på, at flere akademikere kan se fordelene ved et a-kassemedlemskab i den nuværende situation.

”Den danske model, hvor a-kasserne jo spiller en central rolle, gør, at danske lønmodtagere har en vis tryghed i en situation som den nuværende, hvis de altså er medlemmer af en a-kasse. Udover dagpenge kan den sparring og rådgivning vores medarbejdere udfører hver dag være afgørende for, at man som ledig hurtigt kommer tilbage i job,” forklarer Villy Dyhr.

Direktøren understreger, at det er for tidligt at spekulere i, hvordan covid-19-situationen kommer til at påvirke a-kassens medlemstal i det lange løb.

”Vi må vente med at konkludere, til vi er ude på den anden side. Vores vigtigste opgave nu er at hjælpe vores nye og eksisterende medlemmer med de udfordringer, de har,” siger Villy Dyhr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse
Akademikernes A-kasse
Vester Farimagsgade 13
1606 København V

http://www.aka.dk

Akademikernes A-kasse er både økonomisk sikkerhedsnet og jobskaber for akademikere. Med over 255.000 medlemmer er Akademikernes A-kasse landets største a-kasse. Med hovedkontor i København og kontorer i Odense, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Vejle og Herning bringer Akademikernes A-kasse i hele landet medlemmer og virksomheder sammen med fokus på at matche de rette kompetencer med de rigtige job.

Følg pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum