YouGov Denmark

Danmarks stærkeste varemærker 2021 Danmarks stærkeste varemærker 2021

Del

Rema 1000 cementerer endnu engang sin position, som Danmarks stærkeste varemærke målt på det overordnede image, mens tv-kanalen Disney har haft den største fremgang.

Ved hjælp af 6 forskellige imageparametre udarbejder YouGov hvert år en global og en dansk rangering over varemærker, der klarer sig særligt godt. Den globale topliste er i høj grad er domineret af globale tech-giganter, mens den danske top 10-liste er domineret af varemærker med et dansk eller nordisk ophav.

For at se dette indhold fra d25d2506sfb94s.cloudfront.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Rangeringen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

YouGovs danske rangenering er stort set identisk med 2020-rangeringen. Rema 1000 indtager igen førstepladsen med en samlet imagescore på 42,5, mens Lego kommer på andenpladsen tæt fulgt af MobilePay.

Matas indtager igen i år fjerdepladsen, mens Lurpak runder top 5 af.

Netflix på syvendepladsen er det eneste internationale varemærke, som har sneget sig med på den danske top 10,

Højdespringerne

For at se dette indhold fra d25d2506sfb94s.cloudfront.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Tv-kanalen Disney er årets image-højdespringer. Disney kan glæde sig over at have forbedret sin score med 7,1 point fra 7,5 til 14,6 ved udgangen af september 2021. Disney’s forbedrede score kan kobles sammen med den danske lancering og markedsføringen af streamingtjenesten Disney+, som har fået megen opmærksomhed blandt de danske forbrugere.

Disney’s forbedrede imagescore kan også tilskrives en coronakrise, hvor alle har været mere hjemme, og medieforbruget er steget. Disney får således selskab af flere medieudbydere på listen over højdespringere, heriblandt YouSee, Nordlys og TV2 Play.

YouSee er den anden image-højdespringer efter en forbedring på 5,0 point, mens DSB, er den tredje image-højdespringer med en forbedring på 4,9 point.

Global image ranking

For at se dette indhold fra d25d2506sfb94s.cloudfront.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Google indtager igen førstepladsen på YouGov BrandIndex’ globale image-ranking, som er baseret på data fra 54 lande. Top 10 er generelt domineret af teknologivirksomheder med søgegiganten helt i top foran Samsung, Netflix, YouTube og WhatsApp.

Vil du vide, hvordan dit varemærke klarer sig? Eller høre mere om YouGov BrandIndex? Kontakt os

Om image-rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Data er fra 1. oktober 2020 til 30. september 2021.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i image viser de varemærker, der har de største stigninger i Index-score i perioden 01-10-2020 - 30-09-2021 sammenlignet med 01-10-2019 - 30-09-2020.

*For at vurdere styrken for varemærker globalt har YouGov kigget på data fra 54 lande (de lande, hvor YouGov BrandIndex dækker tre eller færre sektorer er blevet ekskluderet fra listen) i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien og Australien. Vi har tildelt varemærkerne point fra 1 til 10 pr. land, hvor varemærket er i top 10 (fra 10 point for en førsteplads til 1 point for en tiendeplads).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
Klosterstræde 9
1157 København K

Om YouGov 

YouGov er et international research- og dataanalysevirksomhed. Vores mission er at levere en kontinuerlig strøm af nøjagtige data om forbrugeres holdning verden over.

Vores 17 millioner registrerede medlemmer udgør et stærkt engageret forbrugerpanel, der dagligt leverer tusindvis af datapunkter om deres meninger, holdninger og adfærd. Vi kombinerer denne kontinuerlige strøm af data med vores analyse-ekspertise for at opnå indsigter, som organisationer og virksomheder kan bruge til at opnå et bedre beslutningsgrundlag.

Med kontorer i Storbritannien, Nordamerika, Kontinentaleuropa, Norden, Mellemøsten, Indien og Stillehavsasien har YouGov et af verdens største markedsanalysenetværk.

YouGov

Best panel

Best data

Best tools

For yderligere information besøg yougov.com.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum