Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Danmarks Klimaborgerting afleverer 117 anbefalinger til Folketinget

Del

I fem måneder har danskere fra hele landet mødtes digitalt med ét fælles mål: At komme med forslag til løsninger på klimakrisen. Arbejdet har nu resulteret i 117 anbefalinger til politikerne på Christiansborg.

Fra København, Hirtshals, Nyrup og mange andre steder i hele Danmark har Klimaborgertingets medlemmer vendt og drejet klimakrisen og dens dilemmaer. Foran computeren i et digitalt forsamlingshus har de haft til opgave at nå frem til konkrete forslag til politikerne på Christiansborg i indsatsen mod klimakrisen.

Ud fra faglige oplæg, fælles debatter og afstemninger er medlemmerne nu nået frem til 117 forslag, som i dag bliver afleveret til politikerne på Christiansborg på et online møde klokken 13.

”Den grønne omstilling er et samfundsprojekt, der påvirker os alle, og som vi alle skal bidrage til for at nå i mål med. Derfor er det vigtigt, at vi får samlet alle gode input og ideer fra hele landet, så vi kan tage dem med i arbejdet her på Christiansborg. Der skal lyde et rigtig stort tak til medlemmerne af Borgertinget for at gå så aktivt ind i klimakampen og påtage sig den vigtige rolle”, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Anbefalingerne fra Borgertingets medlemmer spænder bredt og omhandler alt fra forslag om undervisning i klimakrisen i folkeskolen til klimafgifter, nye madvaner og en grøn grundlov.

”Jeg er imponeret over de gode og gennemarbejdede forslag, Borgertingets medlemmer kommer med. Særligt i lyset af at samlingerne har været digitale på grund af corona. Der er for eksempel gode forslag om mere folkeoplysning og borgerinddragelse. Vi vil se på, hvordan vi kan få nogle af dem med i det udspil til bedre klimaadfærd, vi kommer med inden sommer. Nu ser jeg frem til dykke mere ned i de enkelte anbefalinger”, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Borgertingets medlemmer er udvalgt på tværs af landsdele, alder, køn, uddannelse og beskæftigelse, så de repræsenterer hele befolkningen bedst muligt.

Indsatsen for klimaet er langt fra slut, og det er Borgertingets arbejde heller ikke. Medlemmer mødes derfor igen i efteråret, hvor de vil arbejde videre med den grønne omstilling.

FAKTA:

Læs også Klimaborgertingets anbefalinger på klimaministeriet.dk

  • På Borgertingets samlinger er medlemmerne blevet fagligt klædt på af en lang række eksperter. De tæller blandt andre Peter Mølgaard, som er formand for Klimarådet, Brian Vad Mathiesen, som er professor ved Aalborg Universitet, og Katherine Richardson, som er professor ved Københavns Universitet.
  • Danmarks Statistik har stået for udvælgelsen af borgere ud fra kriterier som alder, køn, geografi, uddannelse og indkomst.
  • Borgertinget er en del af aftalen om klimaloven, som regeringen indgik den 6. december 2019 sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.
  • Koncept og program for Borgertinget er udviklet i samarbejde med Teknologirådet, der også står for faciliteringen af Borgertingets samlinger.
  • Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet fungerer som koordinerende sekretariat for Borgertinget.

Nøgleord

Kontakter

Klimaministeriets pressetjeneste: 41 72 38 05

Vedhæftede filer

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Politisk aftale sikrer 850 mio. kr. til udvikling af fremtidens grønne brændstoffer18.6.2021 09:19:25 CEST | Pressemeddelelse

CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum