Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Fremtidsfond er nu en realitet: Milliarder på vej til grønne virksomheder

Del

I dag har Danmark fået en grøn fremtidsfond, der skal sikre kapital til grønne løsninger – kapital, der nu er blevet endnu vigtigere efter coronakrisen, og som skal bidrage til, at Danmark er i førersædet, når det kommer til grøn omstilling. I slutningen af 2019 blev fremtidsfonden besluttet, og nu er den endelige aftale faldet på plads mellem regeringen og partierne bag finansloven. Dermed er rammerne på plads, så Danmarks Grønne Fremtidsfond nu kan sende kapital ud til de grønne virksomheder og iværksættere.

I dag er der godt nyt til grønne virksomheder i Danmark. Rammerne for Danmarks Grønne Fremtidsfond er faldet på plads, således at fonden nu er klar til at sende milliarder ud til grønne teknologier og løsninger til gavn for klima og økonomi. Og det er mere vigtigt end nogensinde som konsekvens af den virus, der har hærget verden. Med etableringen af fonden vil vi gerne sende et stærkt signal om, at det er klimaet og de grønne virksomheder, der er fremtidens forretning både før, under og efter krisen, lyder det fra formænd og direktører i Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond:

Tue Mantoni, bestyrelsesformand for Vækstfonden:
”Denne politiske beslutning er helt afgørende for Danmarks og vores fælles fremtid. Jeg glæder mig utroligt meget over, at regeringen, med opbakning fra Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, nu har givet grønt lys til, at vi kan lave de første finansieringer i den nye fond. Sammen med EKF, Danmarks Grønne Investeringsfond og IFU har vi nu et vigtigt arbejde i at få pengene ud der, hvor de tæller i klimaregnskabet. Et arbejde vi heldigvis længe har forberedt os på, så jeg venter mig ganske meget af dette initiativ.”

Anders Eldrup, bestyrelsesformand for Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Det er en stor glæde, at vi nu kan begynde arbejdet med at sikre endnu mere kapital til grønne teknologier og løsninger. Så kan vi bidrage til udvikling af nye bæredygtige virksomheder, skabe mange nye job og betydelige CO2-reduktioner, der kan hjælpe os på vej mod 70%-målet i 2030.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:
”I Danmark har vi mange dygtige, grønne iværksættere. De er alle sammen med til at bidrage til, at klimaet går en bedre og lysere fremtid i møde, og vi skal gribe det momentum, coronakrisen har skabt. I Vækstfonden arbejder vi hver dag for at udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af, og i den ligning er de grønne virksomheder uundværlige. Det bliver dem, vi skal leve af i fremtiden.”

Michael Zöllner, managing director i Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Med aftalen på plads kan vi nu påbegynde et vigtigt arbejde. Vi kan sikre finansiering til nye teknologier som fx vertical farming, intelligente varmepumper eller revolutionerende maskiner til omstilling af industri. Jeg glæder mig til at komme ud at lære mere om de spændende, grønne projekter hos danske virksomheder rundt omkring i hele landet.”

Danmarks Grønne Fremtidsfond har en samlet kapacitet på 25 mia. kr., som er fordelt på fire fonde, nemlig EKF Danmarks Eksportkreditfond, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden. Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond er blevet styrket med samlet 10 mia. kr.

Læs mere om Danmarks Grønne Fremtidsfond her: https://dgff.dk/ 

Kontakter

Kommunikations- og pressechef Charlie Stjerneklar / cst@vf.dk / +45 81 77 73 87

Billeder

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Verdens største testcenter for fremtidens vindmøller etableres på Lindø28.8.2019 10:14:08 CESTPressemeddelelse

Danmark tager nu for alvor kampen op om førerpositionen i verdensmesterskabet i vindenergi. Med etableringen af et gigantisk testcenter bliver det muligt at udføre test af fremtidens naceller, som er vindmøllens ”maskinhus”, på havvindmøller med en effekt på op til 20 MW. Det er den dobbelte effekt i forhold til, hvad de største havvindmøller er ved at nå op på i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum