Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond styrker internationale forskningssamarbejder

Del
Tre samfundsvidenskabelige forskere får nu mulighed for at samarbejde med forskere fra hele verden med støtte fra DFF. Bevillingerne sker gennem virkemidlet ’Forskningsophold i udlandet’, som uddeles af det faglige forskningsråd DFF | Samfund og Erhverv.

Det faglige forskningsråd DFF | Samfund og Erhverv har bevilliget 553.000 kroner til tre forskellige forskningsophold ved en udenlandsk forskningsinstitution. Forskningsopholdet skal være af mindst 3 måneders varighed og har til formål at styrke internationaliseringen af den samfundsvidenskabelig forskning.

De tre bevillingsmodtagere er alle forskere, der er tilknyttet danske universiteter. En af dem er Amelie Theussen fra Syddansk Universitet. I projektet  'When is a War a War? NATO’s Response to Grey Zone Conflict' vil hun undersøge, hvordan man i NATO kan blive enige om, hvor grænsen går mellem krig og fred. Projektet vil resultere i et styrket partnerskab mellem NATO’s primære forskningsinstitution, NATO Defence College (NDC) i Rom og SDU’s Center for War Studies. Projektet inkluderer tre måneder ved forskningsinstitutionen i Italien samt et kortere ophold ved NATO’s hovedkvarter i Bruxelles.

Martha Andov fra Københavns Universitet skal forske i visuelle kontrakter som en brugbar løsning til at forenkle offentlige udbud på Western Australian Law School. Projektet 'Visual contracting - a roadmap to simplify procurement law?’ er det første af sin art og kan på sigt bidrage til en mere effektiv brug af skatteydernes penge.

Den sidste bevillingsmodtager, Søren Jeppesen fra CBS, skal tilbringe hele projektperioden med feltarbejde i Sydafrika, hvor han vil undersøge, hvorfor målsætninger om vækst, beskæftigelse og socio-økonomisk udvikling i tre udvalgte lande i det sydlige Afrika ikke er blevet indfriet. Dette vil han bl.a. gøre ved at undersøge samspillet mellem internationale og lokale tøjproducenter, medarbejdere, fagforeninger, virksomhedsorganisationer og regeringer.

Læs mere om de tre forskningsprojekter her

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nyskabende forskning og videnskabelig udvikling med 10,4 millioner kroner20.12.2023 06:10:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt bevillinger til 30 forskningsprojekter, tidsskrifter, netværk og udenlandske forskningsophold. Midlerne er fordelt på fire forskellige virkemidler og skal fremme videnskabelig nytænkning, styrke samarbejdet mellem danske og internationale forskningsmiljøer, styrke udbredelsen af humanistisk forskning, samt støtte talentfulde studerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye