Guldborgsund Kommune

Danmarks første talentlinje for revy søger unge talenter i alderen 15-25 år

Del

Til september starter Guldborgsund Kulturskole en talentlinje for revy i Nykøbing Falster. Her vil 12 unge i alderen 15-25 år få mulighed for at blive optaget på et nyt og unikt toårigt talentforløb.

Undervisere hos Guldborgsund Revyskole: Mick Øgendahl, Henrik Lykkegaard & Flemming Krøll
Undervisere hos Guldborgsund Revyskole: Mick Øgendahl, Henrik Lykkegaard & Flemming Krøll

Nykøbing Falster Revyen trækker som landets næststørste revy publikum fra hele landet med udsolgte forestillinger år efter år. Flemming Krøll, forhenværende og mangeårig direktør for Nykøbing Falster Revyen, vil stå i spidsen for den nye generation af unge revytalenter. I samarbejde med skuespillere, dansere, musikere, forfattere, stand-up’ere m.fl. vil Flemming Krøll og de unge være med til at forme fremtidens revy. Underviserteamet består blandt andre af erfarne og prominente navne som Mick Øgendahl og Henrik Lykkegaard.


Talentforløbet giver de unge mulighed for at arbejde intensivt og personligt udviklende med revy og scenekunst, og de vil få færdigheder, der kan bruges som et trinbræt mod en videre scenekunstnerisk karriere. Det meste af skoleåret vil de unge modtage undervisning to gange ugentligt, og hvert forår vil der være en større revyforestilling. De unge skal arbejde med de grundlæggende scenekunstfaglige discipliner med relevans for revyen, karakterarbejde, sang og dans, ligesom de vil få et teoretisk og historisk indblik i revy og scenekunst. Man kan gå på talentlinjen sideløbende med fx en ungdomsuddannelse eller et arbejde, og linjen er et scenekunstfagligt grundkursus på samme niveau som bl.a. de musikalske grundkurser, MGK.


Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund, ser et projekt med lokal klangbund og national rækkevidde:

”Den første revy i Nykøbing Falster blev opført i 1912, og det er oplagt, at landets første talentlinje for revy ligger i netop Guldborgsund. Med revyskolen engagerer vi ikke blot unge mennesker i en mere end 100 år gammel lokal revytradition. Vi tror også på, at netop vores unge mennesker kan give revyen en særlig kant og aktualitet. Revyen rummer både humor og kærlighed til verden og mennesker. Men revyen er også et modigt og kompromisløst spejl af enhver tid, og revyen kan både have kritisk bid og potentiale til at forandre og vise nye veje at gå.”, siger Martin Lohse.


Martin Lohse fremhæver desuden revyskolens sammenhæng til det rige og varierede kulturliv i Guldborgsund og kommunens mangeårige fokus på dannelse: ”Eleverne på revyskolen vil blive uddannet på Kulturforsyningen, hvor bl.a. Sprøjtehusteatret og Teatret Masken hører til, og det er oplagt, at den årlige revyforestilling giver anledning til samarbejder på tværs med vores dygtige kulturaktører. I tråd med kommunens arbejde med dannelse ønsker vi med revyskolen at sætte en ambitiøs dagsorden for både fremtidens revy og talentarbejde målrettet unge i et nationalt perspektiv. Det giver god mening, at humor og kritisk bid er kerneværdier, når unge mennesker skal udvikle og udfolde deres potentialer, drømme og talent.”, siger Martin Lohse.


Leder af talentlinjen på Revyskolen Guldborgsund, Flemming Krøll siger:
”Jeg har personligt mere end 40 revyer bag mig, og jeg ser frem til at udfolde revyens verden sammen med de unge. For mig er essensen af revy en vidunderlig leg, der beskriver den tid, vi lever i. Mange unge mennesker kender Live fra Bremen og er fortrolige med programmets humor og satire. Revyen kan meget af det samme, og jeg er sikker på, at vi har sat et stærkt underviserteam, der sammen med de 12 unge på talentlinjen kan bringe revyen godt ind i fremtiden. Vi vil gerne invitere de unge til leg, eksperimenter og refleksion - og samtidig kan vi garantere, at talentlinjen giver de unge vidtrækkende scenekunstfaglige og personlige kompetencer. Som revyskuespiller elsker man at stå på en scene og mestre kunsten at få latteren frem i publikum. Man skal kunne danse, synge og være i stand til hurtigt, præcist og knivskarpt at skifte mellem forskellige karakterer. Så hvis scenekunsten gerne må være legende, sjov, have samfundskritisk bid, sproglig finesse og gakkede udfald, så er vores talentlinje lige noget for dig!”

Kontakter

Flemming Krøll
Leder af Guldborgsund Revyskole
Tlf: 21750227
E-mail: revyskolen@guldborgsund.dk

Billeder

Undervisere hos Guldborgsund Revyskole: Mick Øgendahl, Henrik Lykkegaard & Flemming Krøll
Undervisere hos Guldborgsund Revyskole: Mick Øgendahl, Henrik Lykkegaard & Flemming Krøll
Download
Guldborgsund søger unge talenter til ny revylinje
Guldborgsund søger unge talenter til ny revylinje
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum