Syddansk Universitet

Danmarks første professor i digital psykiatri

Del
Psykolog og forskningsleder Mia Beck Lichtenstein tiltrådte den 1. maj 2022 stillingen som professor i digital psykiatri ved Telepsykiatrisk Center i Psykiatrien i Region Syddanmark og Klinisk Institut ved Syddansk Universitet.

Mia Beck Lichtenstein blev uddannet psykolog ved Københavns Universitet i 2005 og har en bachelor i idræt og sundhed fra Syddansk Universitet i 1999. Hun er særligt optaget af spændingsfeltet mellem psyke og krop og skrev i 2011-2013 ph.d. om træningsafhængighed og spiseforstyrrelser i danske idrætsmiljøer. Efterfølgende har hun forsket yderligere i spiseforstyrrelser og tilstande, hvor mennesker bliver afhængige af deres egen adfærd eksempelvis træning, arbejde eller spisning.

Siden 2008 har Mia Beck Lichtenstein været ansat som psykolog i Psykiatrien i Region Syddanmark, og i 2015 skiftede hun fra Børne- og Ungdomspsykiatrien til Telepsykiatrisk Center i Odense, hvor hun siden 2018 har været forskningsleder. I sit virke som professor skal Mia især forske i, hvordan digitale interventioner kan understøtte behandlingen af psykiske lidelser. Brugen af internetbaserede selvhjælpsprogrammer, apps, virtual reality, video og kunstig intelligens kan gøre støtten mere fleksibel og tilgængelig, og den kan tilpasses den enkeltes behov.

Mia Beck Lichtenstein har undervist på Syddansk Universitet siden 1999 og har en stor interesse for forskningsformidling, som har ført til to bøger samt en række artikler, podcasts og foredrag, hvor hun omsætter viden fra forskning og klinik til gavn for mennesker med særlig interesse for mental sundhed og balancen i træning og mad.

Privat bor Mia Beck Lichtenstein i Dalum med sin mand, der er vicepolitiinspektør hos Fyns politi samt to børn på 15 og 17 år. Hun er født i 1975 og er vokset op i Svendborg, hvor en stor del af hendes ungdom foregik i atletikkens verden. Mia er stadig aktiv løber og dyrker også styrketræning, yoga og gåture med hunden Allie.

Kontakter

Kontakt:
Mia Beck Lichtenstein
Tlf. 26218846
Mail: mlichtenstein@health.sdu.dk


Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum