Erhvervsministeriet

Danmarks første havplan er nu klar til offentlig høring

Del

For første gang nogensinde skal der være en plan for de danske farvande. Havplanen skal både styrke den grønne omstilling, beskytte naturen og sikre, at der fortsat er plads til de maritime erhverv. Planen skal gælde i op til ti år.

Danmarks samlede havareal på 105.000 km2 anvendes i dag til bl.a. fiskeri, søtransport, energiindvinding, naturbeskyttelse og rekreative aktiviteter. Havplanen skal tage højde for alle disse aktiviteter, og nu skal den i seks måneders høring, hvor der vil være god tid til at diskutere planen og komme med input.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Jeg er stolt over at kunne præsentere vores udspil til Danmarks første havplan. Vi skal passe på vores natur, og derfor er jeg glad for, at vi med planen reserverer 30 procent til beskyttede områder, samtidig med at vi sætter skub på den grønne dagsorden med kommende energiøer og havvindmølleparker. Med planen giver vi en forudsigelighed, så både borgere, myndigheder og virksomheder kan anvende de danske farvande optimalt.”

Havplanen er efter havplanloven gældende fra den sendes i høring, og den udstedes som en digital bekendtgørelse. Havplanen kan findes på www.havplan.dk, når høringen starter onsdag den 31. marts. 

Parallelt med havplanen sendes forslag til nye beskyttede naturområder i høring. Der kan læses mere på Miljøministeriets hjemmeside.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachme@em.dk

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Danmark har et godt digitalt udgangspunkt, men der er plads til forbedringer14.4.2021 17:16:39 CEST | Pressemeddelelse

Danmark er stadig blandt de digitale frontløbere, og vi har et stærkt digitalt udgangspunkt og gode forudsætninger for at klare os i den digitale verden som borgere og som virksomheder. De danske virksomheder er generelt gode til at bruge digitale teknologier, men der er også områder, hvor der er potentiale for mere – særligt når det kommer til at bruge avancerede digitale teknologier såsom kunstig intelligens. Det viser Erhvervsministeriets seneste Redegørelse om Danmarks digitale vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum