Energistyrelsen

Danmarks elforsyningssikkerhed er høj: Energistyrelsen forbereder sig på alle scenarier, men selvom situationen er alvorlig, forventer vi, som det ser ud nu, ikke strømafbrud til vinter

Del

Forbrugere på tværs af Europa oplever meget høje elpriser og et energimarked, der er presset. I Danmark ligger vi helt i top, når det handler om forsyningssikkerhed. Energistyrelsen forventer ikke umiddelbart, at vi kommer i en situation, hvor det bliver nødvendigt med strømafbrud, men forbereder sig på alle scenarier.

Situationen på det europæiske elmarked er udfordret af meget høje elpriser på grund af krigen i Ukraine, det meget varme og tørre vejr og tekniske udfordringer på udenlandske kraftværker.

Forventer ikke strømafbrud som det ser ud nu

Selvom energisystemet er under pres forud for den kommende fyringssæson, er det ikke umiddelbart forventningen, at borgere og virksomheder kommer til at opleve strømafbrydelser.

Vi står i en alvorlig energisituation, men vi har også en meget robust forsyningssikkerhed i Danmark. Som det ser ud nu, forventer vi ikke, at det bliver nødvendigt med strømafbrud. Det er dog ikke det samme, som at vi ikke kan opleve udfordringer i elforsyningen. Der er en forhøjet risiko for mangel på strøm, men afbrydelse af strøm til elkunderne er det absolut sidste værktøj, vi anvender” siger Martin Hansen, vicedirektør i Energistyrelsen.

Hvis Danmark i værste fald alligevel står i en situation, hvor der mangler strøm, kan de enkelte distributionsselskaber i sidste ende være nødsaget til at lukke for strømmen i kortere perioder. I en sådan situation vil der være tale om et kontrolleret afbrud, fx et par timer ad gangen i udvalgte områder. I dag oplever elforbrugerne i Danmark i gennemsnit 20 afbrudsminutter årligt.

Spar på energien

Det bedste borgere og virksomheder kan gøre for forsyningssikkerheden er at spare på energien. Energistyrelsen igangsatte inden sommerferien en landsdækkende energisparekampagne. Kampagnen skal hjælpe danskerne med at spare på energien – både for pengepungen, forsyningssikkerheden og klimaets skyld.

Kampagnen vil også køre i løbet af efteråret og klæde danskerne på til den kommende fyringssæson med sæsonbaserede råd. På SparEnergi.dk kan du finde gode råd til at spare på energien, der er tilpasset den konkrete sæson.

Nøgleord

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum