Vækstfonden

Danmarks Eksport- og Investeringsfond skal styrke tilbud til danske virksomheder

Del

Som en del af initiativet Danmark kan mere I, er et flertal i Folketinget er blevet enige om at sammenlægge EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (DEIF), der skal styrke det samlede finansieringstilbud til danske iværksættere samt vækst- og eksportvirksomheder.

Med sammenlægningen skal de tre fonde udnytte hver deres stærke udgangspunkt, og i fællesskab sikre endnu bedre muligheder for danske virksomheder. Det skal ske ved at skabe vækst i hele Danmark, udvikle bæredygtige og globale virksomheder og tilbyde forsikring og finansiering af dansk eksport.

Målet for Danmarks Eksport- og Investeringsfond er at samle synergier og potentialer fra det arbejde, der i dag bliver varetaget af henholdsvis Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond. Den nye fond vil kunne tilbyde et sammenhængende og enkelt finansieringstilbud, der skal udvikle danske virksomheder fra de tidlige stadier af deres udvikling til rejsen ud på det globale marked.

Med fokus på den grønne omstilling både i Danmark og globalt, vækst i hele Danmark og globale ambitioner vil fonden fortsætte samarbejdet med private investorer, virksomheder og banker både i Danmark og globalt.

Peder Lundquist, CEO i EKF Danmarks Eksportkredit:
” EKF Danmarks Eksportkredit ser frem til etableringen at den nye, stærke fond. EKF har nu i 100 år stået klar til at forsikre, finansiere og skabe resultater sammen med dansk erhvervsliv. Det glæder vi os til at fortsætte med under Danmarks Eksport og Investeringsfond – til gavn for Danmark og dansk erhvervsliv.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør Vækstfonden:
”Som en samlet enhed i form af Danmarks Eksport- og Investeringsfond kan vi fremover tilbyde danske virksomheder et bomstærkt og sammenhængende finansieringstilbud. Det gør det muligt at sætte endnu mere tryk på den indsats, Vækstfonden har gjort igennem mange år, for at komme ud med risikovillig kapital til danske iværksættere og SMVer. Samtidig får vi med aftalen flere muskler til at føre danske højvækstvirksomheder op i den globale liga, så vi kan bygge endnu flere store virksomheder med solid forankring i Danmark.”

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Danske virksomheder har et unikt potentiale for at bidrage til den grønne omstilling og bringe deres produkter og løsninger til det globale marked. Ved at trække på de mange, gode erfaringer fra indsatsen i Danmarks Grønne Investeringsfond kan vi være med til at drive innovation og udvikle fremtidens grønne løsninger, og det arbejde glæder vi os til at fortsætte som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond.”

Som en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond arbejder vi nu med at udarbejde et samlet offentligt finansieringstilbud. Frem til da vil alle tre fonde have fokus på at betjene nuværende og nye kunder med samme produkter og værditilbud, som er gældende i dag.

Om Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Som en del af initiativet Danmark kan mere I har et flertal i Folketinget besluttet at fusionere Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond og etablere Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Formålet er at skabe et sammenhængende og enkelt offentligt finansieringstilbud til SMVer, iværksættere og store virksomheder i hele Danmark.

Læs mere om aftalen her

Kontakter

Kommunikationschef i EKF Danmarks Eksportkredit: Kim Kappelgaard Bove, E: kib@ekf.dk, M: +45 22 27 38 93

Konstitueret kommunikationschef Vækstfonden: Katrine Villarreal Villumsen, E: kvi@vf.dk M: +45 31 60 50 20

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 10.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 38 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Vækstfonden i europæisk investeringssamarbejde: Vi skal fastholde store vækstvirksomheder4.4.2022 15:25:56 CEST | Pressemeddelelse

Kapitalen kommer ofte fra USA eller Asien, når vækstvirksomheder i Danmark og resten af Europa skal vokse sig store. Det skal nyt europæisk investeringssamarbejde ændre på. Sammen med en række søsterfonde har statens finansieringsfond Vækstfonden nu indgået et samarbejde, der skal sikre minimum 3 milliarder euro til udviklingen af europæiske iværksættervirksomheder og venturefonde over de næste 3-5 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum