Deloitte

Danmarks bedst drevne virksomheder innoverer sig til succes

Del

Syv virksomheder vinder Deloittes pris Best Managed Company 2021. Virksomhedernes evne til at eksekvere, innovere og opbygge en stærk kultur er en væsentlig del af opskriften på deres succes.

Syv virksomheder fra hele landet udmærker sig på fire nøgleparametre og er blevet kåret som Best Managed Company 2021 af en uafhængig jury. Vinderne er:

  • Brdr. A&O Johansen, grossist i byggebranchen med hovedsæde i Albertslund.
  • European Energy, producent af grønne energiløsninger med hovedsæde i Søborg.
  • H+H International, producent af porebeton og kalksandsten med hovedsæde i København.
  • KK Wind Solutions, producent af vindmøllestyringer med hovedsæde i Ikast.
  • MacArtney, leverandør af undervandsteknologi med hovedsæde i Esbjerg.
  • Micro Matic, leverandør af fadølsudstyr med hovedsæde i Odense.
  • Titan Containers, leverandør af salgs- og udlejningscontainere med hovedsæde i Taastrup.

Virksomhederne har udmærket sig inden for de fire parametre som er fundamentet i Deloitte’ globale program Best Managed Companies nemlig virksomhedernes evner og resultater indenfor:

-          Strategi og eksekvering

-          Kompetencer og innovation

-          Kultur og engagement

-          Governance og økonomi

”Vores stærke mellemstore virksomheder i Danmark står ofte i skyggen af de større, men de er afgørende for landets økonomi, hvor de skaber vækst og arbejdspladser. Med Best Managed Company-programmet ønsker vi at anerkende disse vigtige virksomheder og håber samtidigt at kunne inspirere dem til at vokse sig endnu større herunder ekspandere internationalt og blive en endnu større succes,” siger partner i Deloitte Lars Nygaard Bertelsen om vinderne.

Juryen, som består af Nina Smith, bestyrelsesformand I Forenet Kredit og professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet, Christian Bamberger Bro, partner i kapitalfonden Axcel, Christoph Grimpe, professor i innovation og iværksætteri ved CBS, og Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co, har bedømt virksomhederne, efter de har gennemgået et coachingforløb med rådgivere fra Deloitte.

Centrale drivkræfter bag øget vækst

Professor i innovation og iværksætteri ved CBS Christoph Grimpe understreger, at virksomheders evne til at udvikle nye teknologier og fremme ny viden er helt centrale drivkræfter bag øget produktivitet og dermed øget vækst og forbedrede resultater. En disciplin, vindervirksomhederne udmærker sig i:

”Innovation skaber nye løsninger, der øger omsætning, vækst og ikke mindst bæredygtigheden. Det er vores vindervirksomheder særlig gode til.”

Han fremhæver blandt andet KK Wind Solutions fra Ikast som det gode eksempel:

”KK Wind Solutions har stor fokus på Open Innovation: viden og teknologi fra universiteter og andre samarbejdspartnere inddrages til at udvikle nye produkter, der hjælper med at gøre fremtiden mere bæredygtigt.”

Pris sætter positivt aftryk

Kravene for at deltage i konkurrencen er, at virksomheden har en omsætning på over 370 millioner kroner, flere end 50 fuldtidsansatte, hovedkontor i Danmark og er ældre end fem år.

Best Managed Company blev udviklet af Deloitte i USA og Canada og måler virksomheder på fire parametre, som undersøgelser viser er afgørende for virksomheders succes på den lange bane. De fire parametre er: Strategi og eksekvering, kompetencer og innovation, kultur og engagement, governance og økonomi.

Deloittes pris Best Managed Company uddeles i hele verden - blandt andet i Tyskland, Italien, Sverige, Canada, Mexico, Irland, Chile, Belgien, Holland og Danmark. Prisen er et internationalt kvalitetsstempel, og undersøgelser viser, at programmet sætter positive aftryk i årene efter. Deloitte Canada har opgjort, at virksomheder, der har vundet prisen i løbet af de seneste 25 år, har klaret sig markant bedre end deres konkurrenter på flere områder. F.eks. var der mere end 30 gange større chance for, at Best Managed Company-virksomhederne blev børsnoteret, og mens 72 procent af canadiske virksomheder i gennemsnit forsvandt i perioden, gjaldt det kun for 5 procent af Best Managed Companies.

Nøgleord

Kontakter

Lars Nygaard Bertelsen, partner i Deloitte, 22 20 25 42 / lbertelsen@deloitte.dk
Julie Bygholm, Manager i Deloitte, 21 92 01 01 / jubygholm@deloitte.dk

Billeder

Download
Brdr. A&O Johansen
Brdr. A&O Johansen
Download
European Energy
European Energy
Download
H+H International
H+H International
Download
KK Wind Solutions
KK Wind Solutions
Download
Micro Matic
Micro Matic
Download
Titan Containers
Titan Containers
Download
MacArtney
MacArtney
Download

Links

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Danske unge: Klimaet er den største årsag til bekymring, og 4 ud af 10 føler sig udbrændte på jobbet20.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Op mod halvdelen af de unge under 28 år har ifølge Deloittes nye generation Z- og millennial-undersøgelse været hjemme fra arbejde på grund af stress eller angst, men under halvdelen har fortalt deres arbejdsgiver om den reelle årsag. Næsten 40% føler sig udbrændte. Den mentale sundhed bør være i høj fokus hos arbejdsgiverne for at øge trivslen og fastholde de unge årgange.

Regningen for klimanøleri kan beløbe sig til 1.253 billioner kr. i 207023.5.2022 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye beregninger fra Deloitte sætter tal på de forventede udgifter ved ikke at sætte kraftigt ind for at bremse klimaforandringerne. Udgifterne forventes at slå et hul i verdensøkonomien i størrelsesordenen 1.253 billioner kr. i 2070. Til gengæld vil verdensøkonomien kunne blive over 300 billioner kr. rigere ved at sætte fart på en forpligtende grøn omstilling til klimaneutralitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum