Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet

Del

Udenrigsministeriet holder sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, udenrigsministeren og udviklingsministeren.

Under mødet skal de også diskutere emner som klima og energi i udenrigspolitisk sammenhæng, Danmark i Menneskerettighedsrådet og sikkerhedspolitik.

I forbindelse med mødet deltager en række ambassadører i 11 arrangementer i samarbejde med forskellige partnere i Hovedstadsområdet; Globalt Fokus; Dansk Røde Kors; DUF, PensionDanmark i samarbejde med Axcelfuture og Det Udenrigspolitisk Selskab; IMR; Altinget sammen med Tænketanken Europa; DIIS; FAK; Asia House sammen med DI; FN-byen i samarbejde med Folkeuniversitetet; og på Center for Militære Studier.

Arrangementerne afholdes som oplæg/paneldebatter og rækker ud til forskellige målgrupper, heriblandt de unge. Samlet set afspejler det bredden i Udenrigsministeriets arbejdsområde, og der vil være god mulighed for at debattere med ambassadørerne.

Klik her for at læse mere om arrangementerne, der finder sted tirsdag den 20. august 2019 primært i tidsrummet kl. 16.30-18.00.


Pressen er velkommen til at deltage.

Der er også arrangeret et besøg på ARC (Amager Ressource Center)/Amagerbakke. Fokus her er på klima og det forestående C40 topmøde i København den 9.-12. oktober.

Onsdag i ambassadørugen besøges Danmarks Tekniske Universitet, DTU for at få indblik i en række af Danmarks styrkepositioner på forsknings- og innovationsområdet. Efterfølgende er ambassadørerne på besøg hos erhvervsorganisationerne.

For yderligere information kontakt Christine Keller,chrkel@um.dktlf. 33 92 0514, Mobil: 50778673,

For spørgsmål vedrørende pressen kontakt journalist Anja Solvang, anjsol@um.dk, mobil 41865908 eller journalist Bo Simonsen, bosimo@um.dk, mobil 4083894

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod til Paris Peace Forum: De internationale spilleregler må forsvares12.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i Paris Peace Forum. Forummet samler stats- og regeringschefer, ministre og højniveaurepræsentanter for internationale organisationer og civilsamfundet samt ledende forskere i Paris. Sammen skal de diskutere fælles løsninger på en række af verdens store udfordringer i lyset af den øgede geopolitiske rivalisering, globaliseringen, den teknologiske udvikling og klimaforandringerne. Et gennemgående tema for forummet er vigtigheden af at forsvare og udvikle det internationale regelbaserede samarbejde, der er under stigende pres.