Udenrigsministeriet

Danmark vil støtte humanitære indsatser i Yemen med 125 millioner kroner

Del
Otte års borgerkrig har skabt en af verdens største humanitære kriser i Yemen. Krisen bliver forstærket af klimaforandringerne, der medfører tørke og oversvømmelser. I alt er mere end 21 millioner mennesker i Yemen afhængige af nødhjælp. Derfor vil Danmark støtte humanitære indsatser i Yemen med 125 millioner kroner.

”Det er svært at forestille sig, hvor forfærdelig situationen er i et land, hvor næsten to tredjedele af befolkningen er afhængige af nødhjælp. Desværre er det lige præcis den situation, Yemen befinder sig i. Derfor vil Danmark med den planlagte nye støtte gøre en forskel for de mange mennesker, hvis hverdag er præget af konflikt, klimakrise og fødevareusikkerhed,” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen.

Den danske støtte forventes blandt at skulle sikre, at udsatte grupper får adgang til fødevarebistand, rent vand, og sundhedsydelser. Derudover skal støtten bruges til at sikre bedre beskyttelse mod overgreb. Det gælder især for kvinder og piger, der er særligt udsatte.

Dan Jørgensen annoncerede planerne om yderlige støtte til Yemen ved en konference i Geneve. Konferencen blev åbnet med indlæg fra bl.a. FN’s Generalsekretær Antonio Guterres, og den har til formål at sikre yderligere finansiering af humanitære indsatser i Yemen.

Siden borgerkrigen brød ud i Yemen i 2015, har Danmark i alt støttet med 1,26 milliarder kroner. De 125 millioner vil komme oven i dette beløb.

Baggrund

Krisen i Yemen har sit udspring i konflikten mellem den yemenitiske regering og houthi-oprørerne, der har stået på siden 2015.

Situationen i Yemen er blevet yderligere forværret af klimakrisen og den økonomiske krise i landet. Sidstnævnte er forværret efter Ruslands invasion af Ukraine, der har skabt stigende fødevarepriser.

De 125 millioner kroners humanitær støtte til Yemen kan først udmøntes, når finansloven 2023 er på plads.

For yderlige information, kontakt pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark støtter oprydningsaktion for at undgå miljømæssig superkatastrofe31.5.2023 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse

En FN oprydningsaktion er undervejs for at tømme olietankeren FSO Safer, der ligger ud fra Yemens kyst og risikerer at eksplodere eller lække når som helst. Danmark donerer 7,5 millioner kroner for at finansiere redningsaktionen, der skal undgå et historisk stort olieudslip og forværring af den allerede alvorlige humanitære situation i Yemen. Dermed fordobles støtten til redningsaktionen, som Danmark også sidste år bidrog til.

Kursskifte i dansk hjælp til Niger: Øget fokus på klimatilpasning25.5.2023 16:00:50 CEST | Pressemeddelelse

Niger er et af verdens fattigste lande og er særligt sårbar over for klimaforandringer. Temperaturen forventes at stige 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit. Befolkningen er i forvejen udsat for tørker, oversvømmelser og ekstreme temperaturer og har få muligheder for at tilpasse sig de ændrede forhold. Derfor øger Danmark nu støtten til at gøre Niger mere modstandsdygtig over for klimaforandringerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum