Udenrigsministeriet

Danmark suspenderer visumaftale med Rusland

Del

Regeringen har besluttet at suspendere den bilaterale visumlempelsesaftale med Rusland

EU’s udenrigsministre er blevet enige om at suspendere EU-Rusland visumlempelsesaftalen som følge af Ruslands invasion af Ukraine, og på den baggrund har EU i dag formelt truffet beslutningen om suspension.

Danmark er ikke omfattet af EU’s visumlempelsesaftale på grund af retsforbeholdet. I stedet har Danmark en tilsvarende bilateral aftale med Rusland, som regeringen har besluttet at suspendere samtidig med EU-Rusland-aftalen.

Regeringen har også besluttet at stramme vores nationale visumregler. Det betyder, at Rusland kommer i gruppe med bl.a. Eritrea, Somalia og Syrien, hvilket vil gøre det vanskeligere for russiske statsborgere, at opnå visum.

Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Det er provokerende, at russere rejser til europæiske lande – blandt andet for at holde ferie - mens deres land har invaderet et frit og demokratisk europæisk land. Jeg er derfor glad for, at man i EU netop har vedtaget at suspendere visumlempelsesaftalen med Rusland. Det bakker Danmark op om, selvom vi ikke er med i aftalen grundet vores retsforbehold.

Fra dansk side har vi derfor besluttet at suspendere Danmarks bilaterale visumlempelsesaftale med Rusland og stramme vores nationale visumregler for russere.”

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

“Med de nye tiltag gør vi det dyrere og mere besværligt for blandt andet russiske turister at søge visum til Danmark og resten af EU. Det er jeg meget tilfreds med. Det er dybt provokerende at se russiske turister nyde tilværelsen på Europas strande, mens den russiske hær bomber løs i Ukraine. Med den her stramning sender vi et vigtigt signal til Putin og hans regime om, at krigen i Ukraine er helt uacceptabel og får konsekvenser på alle niveauer.”

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum