Udenrigsministeriet

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington

Del

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

Ministerkonferencen sætter fokus på den stigende diskriminering, marginalisering og direkte forfølgelse som rammer millioner af mennesker alene på grund af deres religion eller livssyn. Her skal konferencen få religions- og trosfriheden højere op på den internationale dagsorden og komme med konkrete forslag til, hvordan udviklingen kan vendes. Som noget nyt tager konferencen også fat på problemet med de stadig grovere overgreb mod religions- og trosfriheden fra ikke-statslige aktører.

Overgreb mod religions- og trosfriheden rammer ofte meget hårdt, fordi religion og livssyn gennemsyrer alle aspekter af folks liv. Undersøgelser peger på, at 1 af 12 kristne oplever forfølgelse. I 2017 blev mere end 3.000 kristne dræbt og 15.000 kristne bygninger angrebet. Men overgreb på religions- og trosfriheden rammer alle religioner- og livssynsamfund. Animister, budister, hinduister, jøder, muslimer, ateister og humanister m.fl. er alle ofre for angreb og undertrykkelse. Konferencen vil derfor se på, hvordan der kan gøres mere på landeniveau, for at støtte op om de mange udsatte og forfulgte grupper.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i anledning af konferencen: “Der er brug for at vende udviklingen og hjælpe de mange millioner, som dagligt oplever overgreb alene på grund af deres religion eller livssyn. Jeg er glad for, at Danmark har kunnet bidrage aktivt til planlægningen, og at flere af vores prioriteter er med på dagsordenen. Det gælder især behovet for mere fokus på resultater på landeniveau, men også enigheden om at bakke op om menneskerettighedserklæringens art 18, samspillet mellem religions- og trosfriheden og kvinders rettigheder og behovet for at fokusere mere på ikke-statslige aktørers overgreb, som vi så det under de brutale forfølgelser i Syrien og Irak. Allerede fordi det er første gang vi får denne diskussion på ministerniveau er jeg optimistisk om, at konferencen kan sætte gang i en udvikling, hvor vi kan sikre rigtige forandringer for rigtige mennesker”. 

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red