Udenrigsministeriet

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington

Del

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

Ministerkonferencen sætter fokus på den stigende diskriminering, marginalisering og direkte forfølgelse som rammer millioner af mennesker alene på grund af deres religion eller livssyn. Her skal konferencen få religions- og trosfriheden højere op på den internationale dagsorden og komme med konkrete forslag til, hvordan udviklingen kan vendes. Som noget nyt tager konferencen også fat på problemet med de stadig grovere overgreb mod religions- og trosfriheden fra ikke-statslige aktører.

Overgreb mod religions- og trosfriheden rammer ofte meget hårdt, fordi religion og livssyn gennemsyrer alle aspekter af folks liv. Undersøgelser peger på, at 1 af 12 kristne oplever forfølgelse. I 2017 blev mere end 3.000 kristne dræbt og 15.000 kristne bygninger angrebet. Men overgreb på religions- og trosfriheden rammer alle religioner- og livssynsamfund. Animister, budister, hinduister, jøder, muslimer, ateister og humanister m.fl. er alle ofre for angreb og undertrykkelse. Konferencen vil derfor se på, hvordan der kan gøres mere på landeniveau, for at støtte op om de mange udsatte og forfulgte grupper.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i anledning af konferencen: “Der er brug for at vende udviklingen og hjælpe de mange millioner, som dagligt oplever overgreb alene på grund af deres religion eller livssyn. Jeg er glad for, at Danmark har kunnet bidrage aktivt til planlægningen, og at flere af vores prioriteter er med på dagsordenen. Det gælder især behovet for mere fokus på resultater på landeniveau, men også enigheden om at bakke op om menneskerettighedserklæringens art 18, samspillet mellem religions- og trosfriheden og kvinders rettigheder og behovet for at fokusere mere på ikke-statslige aktørers overgreb, som vi så det under de brutale forfølgelser i Syrien og Irak. Allerede fordi det er første gang vi får denne diskussion på ministerniveau er jeg optimistisk om, at konferencen kan sætte gang i en udvikling, hvor vi kan sikre rigtige forandringer for rigtige mennesker”. 

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.