Udenrigsministeriet

Danmark støtter grønne partnerskaber mellem virksomheder og civilsamfundsorganisationer med 416 millioner kroner

Del
Klimaforandringerne rammer de mest sårbare lande hårdest, og der er massivt behov for bæredygtig udvikling og vækst for verdens fattigste.

Derfor vil Udenrigsministeriet gennem programmet Danida Green Business Partnerships (DGBP) støtte grønne partnerskaber mellem private virksomheder og civilsamfundsorganisationer. Der er afsat 416 millioner kroner til programmet, som løber fra 2022 til 2025.

Virksomhederne har tekniske og grønne løsninger, som efterspørges i udviklingslandene. Samtidig har civilsamfundsorganisationerne forståelse for lokale behov og kan derfor hjælpe med at skaffe adgang til ellers vanskelige markeder, hvor løsningerne kan gøre en forskel.

Efter godkendelsen af de første DGBP-partnerskaber i december 2022, åbnes der nu for en ny ansøgningsrunde. Ansøgningsfristen er 1. juni 2023.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen udtaler:

”Vi kan kun skabe en grøn og bæredygtig verden til gavn for de mest sårbare, hvis vi samarbejder bredt og løfter i flok. Her er partnerskaber helt essentielle, og et styrket samarbejde med det private erhvervsliv rummer et stort potentiale. Derfor er jeg glad for at lancere Danida Green Business Partnerships, der netop skal understøtte den slags partnerskaber, og som samtidig fremmer klimaindsatser og grøn omstilling i udviklingslandene.”

DGBP-programmet bygger på erfaringerne fra programmet, Danida Market Development Partnerships (DMDP), hvor i alt 36 projekter er blevet godkendt. 32 af projekterne kører stadigvæk, og de skaber jobs og indkomstmuligheder i partnerlande.

Et af de tidligere godkendte projekter er Vestfrost fra Esbjerg, der gået i partnerskab med danske X-Solar og Verdensnaturfonden. I Kenya mangler fiskeriet kølemuligheder, og konsekvensen er, at op til 60% af de fangede fisk fordærves og går tabt. Vestfrost har udviklet en fryser, der kan drives på solenergi og X-Solar tilbyder en bæredygtigt solenergiløsning.

For at virksomhederne kan opnå støtte gennem DGBP, skal de selv investere 25 procent af det samlede budget. Tidligere erfaring viser, at partnerskaberne selv investerer en krone for hver støttekrone, de får igennem projektet.

Over tid forventes de bedste projekter at gennemføre en yderligere kommercialisering og opskalering. Dermed tiltrækker de nye og større investeringer, der både understøtter en grønnere og klimatilpasset udvikling, samtidig med at det fremmer bæredygtig økonomisk udvikling.

I dokumentsektionen Documents - Danida Business Partnerships (danida-business-partnerships.dk)  kan du downloade DGBP ansøgningsvejledningen inklusive nødvendige skabeloner og oversigt over krav.

For mere information, kontakt pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye