Eniig

Danmark skal elektrificeres

Del

Fem folketingspolitikere satte for alvor strøm til valgkampen ved et debatarrangement mandag hos energiselskabet Eniig i Silkeborg. Selv om de repræsenterede forskellige fløje var de enige om, at vi i fremtiden skal bruge strøm til mere. Og at den skal være grøn.

Martin Romvig, adm direktør i Eniig, Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Alex Vanopslagh (LA), Søren Egge Rasmussen (E) og Andreas Steenberg (RV) til valgdebat hos Eniig
Martin Romvig, adm direktør i Eniig, Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Alex Vanopslagh (LA), Søren Egge Rasmussen (E) og Andreas Steenberg (RV) til valgdebat hos Eniig

Brancheorganisationen Dansk Energi og Eniig var mandag vært for arrangementet ”Sæt strøm til et grønnere Danmark”, og var nogen på forhånd i tvivl om hvorvidt valgkampen var skudt i gang, så gjorde de deltagende politikere denne tvivl til skamme. Stort engagement, markante holdninger og drillerier på tværs af fløjene kendetegnede politikerpanelet, som bestod af Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Andreas Steenberg (R), Søren Egge Rasmussen (E) og Alex Vanopslagh (LA).

De bedst egnede skal drive elnettet
Eniigs administrerende direktør Martin Romvig indledte debatten med en opfordring til politikerne om at tænke langsigtet i forhold til den lovgivning, som sætter rammerne for energibranchen.

- Det skal ikke være afgifts- eller tilskudssystemer, som skal definere den grønne omstilling, men derimod produkter og de rigtige løsninger. På elnettet opererer man med investeringer med en tidshorisont på op til 40 år, og det kan vi honorere som andelsejet selskab med en lang tradition for at løse store opgaver i fællesskab, men det er under forudsætning af, at vi får den nødvendige opbakning fra politisk side, sagde Martin Romvig og tog dermed hul på temaet om, hvem der er den rette ejer af kritisk infrastruktur.

Politikerne i panelet var enige om, at det skal være de bedst egnede, som skal have ansvaret for at håndtere den kritiske infrastruktur. De andelsejede selskaber, som gør det godt, skal have den nødvendige opbakning, som Andreas Steenberg udtrykte det. Der var således bred opbakning til at undgå privatøkonomiske aktører med kortsigtede investeringsrammer, og Jens Joel rammede dette punkt ind da han udtalte, at vi jo ikke på nuværende tidspunkt ved, hvad vi vil have energiselskaberne til at lave om 10 år.

Grøn i stedet for sort
Næste emne i debatten gik på hvordan vi får sort strøm ud og grøn strøm ind. Også her var politikerne enige om målet, mens der var var mindre enighed om vejen derhen. Søren Egge Rasmussen pointerede, at det er vigtigt at få alle danskere engageret i opgaven, og Thomas Danielsen meldte ud, at for at kunne elektrificere Danmark skal alle partier på tværs af folketinget være med til at favne opgaven med afgiftsdelen. Og netop afgifterne var der nogen uenighed om, for mens Alex Vanopslagh var klar til at fjerne alle afgifter på lav-emissionsbiler allerede fra i morgen, så var ingen andre klar til at gå så drastisk til værks.

Det afsluttende emne i debatten handlede om hvordan man aktivt kunne få danskerne til at gøre en indsats. Tine Gøtzsche (tidligere vært på TV-avisen ved DR), som styrede debatten, spurgte publikum, hvor mange, der er villige til at betale mere for en flybillet, hvis det kan begrænse co2-udledningen. Det var de fleste, men på spørgsmålet om, hvorvidt man også er indstillet på at rejse mindre med fly, var det kun nogle få, der markerede. Det er et stort problem, mente Søren Egge Rasmussen og var fortaler for at tage på ferie med toget i stedet.

Et vigtigt tema i valgkampen
Jens Joel udtalte, at det er vigtigt, at vi skruer op for tempoet i forhold til at begrænse CO2-udledningen, men Andreas Steenberg efterlyste modet blandt politikere til at træffe nogle nødvendige valg. Politikerne havde alle en opfattelse af, at de fleste danskere gerne vil være aktivt med til at fremme den grønne omstilling. Der er ingen tvivl om at klima- og miljøspørgsmål er et vigtigt tema i valgkampen, og det bliver spændende at se, om den grønne dagsorden kan flytte stemmer. Kandidaterne i valgpanelet hos Eniig i Silkeborg var ikke i tvivl og gjorde et godt forsøg.

Mandag den 1. april kl. 16 afholder Eniig endnu en valgdebat, denne gang i Aalborg med seks politikere i panelet. Der er stadig ledige pladser og tilmelding kan ske på eniig.dk/valgdebat

For mere information
Birgitte Eskildsen, Public Affairs partner i Eniig, tlf.  4051 7074 

Kontakter

Billeder

Martin Romvig, adm direktør i Eniig, Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Alex Vanopslagh (LA), Søren Egge Rasmussen (E) og Andreas Steenberg (RV) til valgdebat hos Eniig
Martin Romvig, adm direktør i Eniig, Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Alex Vanopslagh (LA), Søren Egge Rasmussen (E) og Andreas Steenberg (RV) til valgdebat hos Eniig
Download

Information om Eniig

Eniig
Eniig
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

70151560https://eniig.dk/

Eniig og SE er fusioneret og hedder nu Norlys. Vi er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med 2.500 medarbejdere, 1,5 millioner kundeforhold og mere end 700.000 andelshavere. Som Norlys vil vi skabe bedre oplevelser for vores kunder og samtidig styrke digitalisering og grøn omstilling i Danmark.

Norlys-koncernen ejer: Stofa, Boxer, Eniig Fiber, Eniig Energi, SE Energi & Klima, N1 og Evonet. Læs mere på norlys.dk.

Følg pressemeddelelser fra Eniig

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Eniig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum