Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Danmark sender værnemidler til Ukraine

Del

1 mio. mundbind, 1 mio. kitler og 5.000 FFP3-masker. Så mange værnemidler doneres fra det nationale lager af værnemidler efter aftale med Ukraine.

Danmark donerer kitler, mundbind og åndedrætsværn til Ukraine. Det sker efter, at Ukraine gennem EU’s kriseberedskab (ERCC) har anmodet Danmark om bistand i form af en række værnemidler. Der er tale om værnemidler, som er i overskud på det nationale lager.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”Vi er klar til at støtte Ukraine med denne donation og levere de mundbind, kitler og åndedrætsværn, der er brug for. Det er positivt, at Danmark også på denne måde kan hjælpe Ukraine i den ulykkelige situation, som landet står i. Vi er glade for at kunne imødekomme deres ønske og fokuserer nu på, at det kan ske hurtigst muligt.”

Værnemidlerne er pakket og klargjort til afsendelse, så de kan sendes afsted, når Ukraine har kapacitet til at modtage dem. De første 5 lastbiler med værnemidler kører afsted i denne uge, og de vil blive efterfulgt af flere lastbiler i de kommende uger. Det er Beredskabsstyrelsen, som står for logistik og transport af donationen.

Danmark er klar til at bistå med yderligere værnemidler, hvis Ukraine eller berørte nabolande har behov for det.

Danmark har allerede doneret bl.a. medicin, ambulancer, vacciner og medicinsk udstyr gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme.

Fakta

  • Danmark donerer 1 mio. mundbind, 1 mio. kitler og 5.000 FFP3-åndedrætsværn til Ukraine fra det nationale lager.
  • Det ukrainske sundhedsministerium har anmodet om værnemidlerne og står klar til at modtage den danske donation. Værnemidlerne transporteres til Polen, hvorfra de videredistribueres til Ukraine.
  • Indsatsen koordineres gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme, som varetager og koordinerer anmodninger gennem ERCC.
  • Beredskabsstyrelsen står for kontakten til EU-systemet og faciliterer transporten af donationen.
  • Donationen til Ukraine kommer ikke til at påvirke det danske lagerberedskab, ligesom Danmark er klar til at hjælpe Ukraine igen, hvis der opstår yderligere behov.

Nøgleord

Kontakter

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 20
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum