Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Danmark sender flere værnemidler til Ukraine

Del

I april blev der doneret 1 mio. mundbind, 1. mio. kitler og 5.000 FFP3-masker fra det nationale lager af værnemidler til Ukraine. Nu doneres yderligere værnemidler i form af 5,7 mio. par handsker til medicinsk brug efter aftale med Ukraine.

Danmark donerer 5,7 mio. par handsker til Ukraine. Det sker efter, at Ukraine gennem EU’s kriseberedskab (ERCC) har anmodet Danmark om at bistå med handsker til medicinsk brug. Der er tale om handsker, som er i overskud på det nationale lager.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

Vi er glade for endnu engang at kunne imødekomme Ukraines ønske om værnemidler i den meget svære situation, som landet står i. Vi er klar til at bistå med yderligere værnemidler, hvis Ukraine eller berørte nabolande har behov for det.

Handskerne afsendes fra det nationale lager, som blandt andet er placeret i Hedehusene. I alt kører 5 lastbiler med værnemidler afsted.

Donationen af handsker er en del af en række donationer fra de danske til de ukrainske myndigheder. Danmark har eksempelvis allerede doneret værnemidler, medicin, ambulancer, vacciner og medicinsk udstyr gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme.

Fakta:

  • Danmark donerer 5,7 mio. par handsker til Ukraine.
  • Det ukrainske sundhedsministerium har anmodet om handskerne og står klar til at modtage den danske donation. Værnemidlerne transporteres til et lager i Polen, hvorfra de videredistribueres til Ukraine.
  • Danmark har tidligere doneret 1 mio. mundbind, 1 mio. kitler og 5.000 FFP3-åndedrætsværn til Ukraine fra det nationale lager.
  • Indsatsen koordineres gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme, som varetager og koordinerer anmodninger gennem ERCC.
  • Beredskabsstyrelsen står for kontakten til EU og faciliterer transporten af donationen.
  • Donationen til Ukraine kommer ikke til at påvirke det danske beredskab, ligesom Danmark er klar til at hjælpe Ukraine igen, hvis der opstår yderligere behov.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 20
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum