Danmark øger støtten til jordskælvsofrene i Syrien
Danmarks nye bidrag på 48 mio. kr. går til FN’s arbejde i de jordskælvsramte områder i Syrien. Der er fortsat behov for telte, genhusning og mad. Med foråret bliver dagene varmere, og så stiger risikoen for den dødelige sygdom kolera. Det nye bidrag vil derfor også fokusere på at levere sundhedsydelser og forbedre hygiejneforholdene samt sikre, at jordskælvsofrene har rent drikkevand.
Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen siger:
"Efter den årelange borgerkrig i Syrien er man nu blevet ramt af endnu en katastrofe. Med de nye danske midler er vi med til at afhjælpe den forfærdelige situation. Der er ingen tvivl om, at der fortsat er behov for international opmærksomhed på situationen i Syrien og for at give ofrene hjælp og støtte i en mørk tid”
Danmark har nu samlet givet 189 mio. kr. i støtte til ofrene for de jordskælvsramte områder i Tyrkiet og det nordlige Syrien. Den nye støtte på 48 mio. kr. går gennem FN til at opskalere humanitære indsatser i Syrien. Danmark øger bl.a. støtten til det nordvestlige Syrien, for at sikre at nødhjælpen kommer frem til den særligt udsatte befolkning i de oprørskontrollerede områder efter at adgangen er midlertidigt forbedret som resultat er massivt internationalt pres på det syriske regime.
Baggrund
I det nordlige Syrien var den humanitære situation allerede dybt alvorlig inden jordskælvene som følge af den 12 år lange borgerkrig. Danmarks hjælp til Syrien på i alt 108 mio. kr. er givet via danske civilsamfundsorganisationer og FN’s humanitære landefond. Danmark har også ydet hjælp til de Hvide Hjelme, som har fået fremrykket deres støtte. De Hvide Hjelme arbejder bl.a. med at lokalisere og bjerge mennesker fanget i sammenstyrtede bygninger i Syrien. De Hvide Hjelme har foreløbigt reddet ca. 3000 personer ud af murbrokkerne efter jordskælvet.
Danmark støtter også det humanitære arbejde for jordskælvsofrene i Tyrkiet. Danmark har også givet støtte til tværgående indsatser i både Tyrkiet og Syrien via FN’s Flygtningeorganisation (UNHCR) som bl.a. arbejder med at yde beskyttelse til internt fordrevne i Syrien og syriske flygtninge i Tyrkiet.
For yderligere information, kontakt pressevagten 67979247 (ikke sms) eller pressevagten@um.dk
Information om Udenrigsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn16.3.2023 12:21:24 CET | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde fredag den 17. marts kl. 13.30.
Nu er det blevet nemmere at få MitID, hvis man er dansker og bor i udlandet, eller hvis man er udlænding og har tilknytning til Danmark.15.3.2023 11:09:25 CET | Pressemeddelelse
Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Nu er der kommet en opdatering, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip til at oprette MitID direkte i appen.
Regeringens Ukraine-fond skal give virksomheder større rolle i genopbygningen i Ukraine15.3.2023 10:35:12 CET | Pressemeddelelse
Regeringen, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er i dag blevet enige om at etablere en Ukraine-fond, som skal sikre, at Danmark fortsat er blandt de største donorer til Ukraine relativt til vores størrelse.
Dansk eksport i januar 202313.3.2023 12:54:08 CET | Pressemeddelelse
I januar 2023 faldt Danmarks samlede eksport 5,6 pct. i forhold til december 2022, men var 7,1 pct. højere end i januar 2022. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, faldt til 27,6 pct.
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn9.3.2023 17:36:34 CET | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde mandag den 13. marts 2023 kl. 10.10, genoptages kl. 12.45.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum