Udenrigsministeriet

Danmark investerer 300 mio. kr i vindmølleparker i Bolivia

Del

Regeringen ønsker at Danmark bidrager til bæredygtig økonomisk vækst, som kommer alle til gode - også i udviklingslandene.

Bidraget til bæredygtig økonomisk vækst skal gøres inden for områder, hvor Danmark har særlig ekspertise, ressourcer og interesser, som for eksempel på vindenergi. Danida Business Finance muliggør finansiering til bæredygtige infrastrukturprojekter i lande, hvor det er svært at gennemføre dem på markedsvilkår.
 
Udviklingsminister, Ulla Tørnæs siger: ”Vindmølleparkerne vil stå klar i 2020 og sikre grøn energi til ca. 1 mio. mennesker. Danmark giver dermed et vigtigt bidrag til Bolivias målsætning om grøn omstilling og øget adgang til stabil strømforsyning for 95 pct. af befolkningen i 2020. Projektet er endnu et vigtigt skridt på vejen til at indfri verdensmålene inden 2030.”
 
Vestas har denne gang vundet opgaven og det er Vestas første projekt i Bolivia.
 
Enric Català, Senior Director Sales LATAM, Vestas siger: ”Vestas har installeret vindmøller i omkring 80 lande og med vores første projekt i Bolivia, hvor vi endnu en gang samarbejder med IFU, får endnu et land glæde af billig, grøn energi fra vores markedsledende vindenergiløsninger. Vestas har installeret mere end 4 GW vindmøller Latinamerika og har herved allerede bidraget betydeligt til kontinentets grønne omstilling, som vi fremadrettet forsat vil støtte sammen med vores kunder og samarbejdspartnere”.
 
Vindmølleparkerne vil finde sted omkring Santa Cruz, og vil tilsammen udgøre 108 MW. Det danske bidrag udgør knap 300 mio. kr. som vil nedbringe hovedstolen og betale renter i lånets løbetid. Den bolivianske centralbank bidrager også med lån til projektet, som udgør en investering på i alt ca. 1,2 mia. kr.
Der bor 11 mio. mennesker i Bolivia, som er et af de fattigste lande i Sydamerika. Landets energipolitik sigter mod at nedbringe afhængigheden af fossile brændstoffer og i højere grad bruge bæredygtige energikilder. Danmark har tidligere bidraget med rådgivning, teknisk ekspertise og et mindre pilotprojekt på solenergi og dermed understøttet den grønne omstillingsproces i den bolivianske energisektor. Vindmølleprojektet er derfor en direkte udløber af det mangeårige dansk-bolivianske bistandssamarbejde.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.