Udenrigsministeriet

Danmark investerer 300 mio. kr i vindmølleparker i Bolivia

Del

Regeringen ønsker at Danmark bidrager til bæredygtig økonomisk vækst, som kommer alle til gode - også i udviklingslandene.

Bidraget til bæredygtig økonomisk vækst skal gøres inden for områder, hvor Danmark har særlig ekspertise, ressourcer og interesser, som for eksempel på vindenergi. Danida Business Finance muliggør finansiering til bæredygtige infrastrukturprojekter i lande, hvor det er svært at gennemføre dem på markedsvilkår.
 
Udviklingsminister, Ulla Tørnæs siger: ”Vindmølleparkerne vil stå klar i 2020 og sikre grøn energi til ca. 1 mio. mennesker. Danmark giver dermed et vigtigt bidrag til Bolivias målsætning om grøn omstilling og øget adgang til stabil strømforsyning for 95 pct. af befolkningen i 2020. Projektet er endnu et vigtigt skridt på vejen til at indfri verdensmålene inden 2030.”
 
Vestas har denne gang vundet opgaven og det er Vestas første projekt i Bolivia.
 
Enric Català, Senior Director Sales LATAM, Vestas siger: ”Vestas har installeret vindmøller i omkring 80 lande og med vores første projekt i Bolivia, hvor vi endnu en gang samarbejder med IFU, får endnu et land glæde af billig, grøn energi fra vores markedsledende vindenergiløsninger. Vestas har installeret mere end 4 GW vindmøller Latinamerika og har herved allerede bidraget betydeligt til kontinentets grønne omstilling, som vi fremadrettet forsat vil støtte sammen med vores kunder og samarbejdspartnere”.
 
Vindmølleparkerne vil finde sted omkring Santa Cruz, og vil tilsammen udgøre 108 MW. Det danske bidrag udgør knap 300 mio. kr. som vil nedbringe hovedstolen og betale renter i lånets løbetid. Den bolivianske centralbank bidrager også med lån til projektet, som udgør en investering på i alt ca. 1,2 mia. kr.
Der bor 11 mio. mennesker i Bolivia, som er et af de fattigste lande i Sydamerika. Landets energipolitik sigter mod at nedbringe afhængigheden af fossile brændstoffer og i højere grad bruge bæredygtige energikilder. Danmark har tidligere bidraget med rådgivning, teknisk ekspertise og et mindre pilotprojekt på solenergi og dermed understøttet den grønne omstillingsproces i den bolivianske energisektor. Vindmølleprojektet er derfor en direkte udløber af det mangeårige dansk-bolivianske bistandssamarbejde.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Alvorlig kritik af forvaltningen på fiskeriområdet20.9.2018 11:30pressemeddelelse

Kammeradvokaten har undersøgt udvalgte sager på fiskeriområdet på baggrund af en række forhold som Udenrigsministeriet blev opmærksom på i efteråret 2017. Kammeradvokaten finder, at forvaltningen har været meget imødekommende over for erhvervet generelt, og at administrationen har været mangelfuld og fejlbehæftet. Samlet set vurderer Kammeradvokaten, at forvaltningskulturen på området har været meget kritisabel. Undersøgelsen viser ikke tegn på korruption, strafbare forhold eller favorisering af enkelte fiskere. Eva Kjer Hansen vil have området undersøgt yderligere.

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, byder amerikansk hensigtserklæring om forsvarsinvesteringer i Grønland velkommen17.9.2018 16:05pressemeddelelse

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, og USA har en lang fælles historie baseret på venskab og samarbejde. Gennem årene har Kongeriget Danmark, herunder Grønland, bidraget til at beskytte gensidige sikkerhedsinteresser og delt de risici og det ansvar, der er fulgt med. Kongerigets bidrag har været baseret på en gensidig forståelse af, at USA's militære tilstedeværelse i Grønland i størst muligt omfang skal komme Grønland og det grønlandske samfund til gavn.

Vil I med til verdensøkonomisk begivenhed på Bali?17.9.2018 14:52Presseinvitation

Verdensbankens og Den Internationale Valutafond, IMFs årsmøder holdes i år på Bali i Indonesien den 12. – 14. oktober. Her mødes finansministre, centralbankchefer og udviklingsministre og nogle af verdens førende økonomer og repræsentanter for indflydelsesrige internationale organisationer, der har fingeren på pulsen i forhold til tendenser i den globale økonomi samt udviklingsøkonomiske udfordringer og resultater.