Udenrigsministeriet

Danmark giver 350 mio. kr. til den humanitære krise i Afghanistan

Del

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen giver 350 mio. kr. til den omfattende humanitære, økonomiske og menneskeretlige krise i Afghanistan. Støtten gives til FN, Røde Kors og internationale NGO’er.

Situationen i Afghanistan er fortsat kritisk. Landet står midt i en af verdens mest omfattende kriser, hvor over 24 mio. mennesker er afhængige af nødhjælp for at overleve. Over 2 mio. afghanere har søgt tilflugt i nabolandene. Den overvældende økonomiske krise truer med at sende 97 procent af befolkningen ud i fattigdom. Kritiske sektorer som sundhed og uddannelse er på sammenbruddets rand. Særligt kvinder og piger, menneskerettighedsforkæmpere og journalister er udsatte.

Minister for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, udtaler:
”Lige nu er alles øjne med god grund rettet mod Ukraine. Men vi glemmer ikke Afghanistan, der fortsat står midt i en altovervældende krise. Halvdelen af befolkningen kæmper dagligt mod akut sult, sundhedssektoren er i risiko for at falde sammen, og mere end to millioner flygtninge sidder i nabolandene. Derfor giver Danmark 350 millioner kroner til FN, internationale NGO’er og Røde Kors”.

”Vi skal stå fast på menneskerettigheder i Afghanistan. Talibansnylige beslutning om at forbyde skoleadgang for piger over sjetteklassetrin er helt uacceptabelt. EU og FN’s Sikkerhedsråd har reageret skarpt overfor Taliban-regimet og det bakker vi op om. Forhåbningen er, at Taliban-regimet ændrer sin tilgang hurtigt, men det er desværre ikke givet.”

”Lad mig understrege, at vores fokus er det afghanske folk, deres overlevelse og muligheder for et tåleligt liv. Vi giver ikke støtte via Taliban-regimet, og vi vil ikke acceptere, at Taliban forsøger at præge vores partneres arbejde”

Baggrund
Den 31. marts 2022 afholder FN en konference om den humanitære indsats i Afghanistan. Formålet er at sikre midler til humanitære indsatser i Afghanistan, og der er også fokus på den økonomiske krise og kritiske sektorer som sundhed og uddannelse. Grundlaget for konferencen er en rekordstor humanitær appel for Afghanistan på over 33 mia. kr. for 2022.

Danmark annoncerer på konferencen et samlet dansk tilsagn på 350 mio. kr. for 2022. Tilsagnet består af 150 mio. i humanitære midler samt 200 mio. kr. i udviklingsmidler.

For yderligere information
Pressevagten@um.dk, tlf. 61 97 92 47

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum