Teknologisk Institut

Danmark fastholder plads i top ti i global konkurrenceevne

Del

For andet år i træk har World Economic Forum belønnet Danmark for et godt samfundsmæssigt økosystem, for innovation, en stabil økonomi og et omstillingsparat arbejdsmarked i den årlige måling af landenes indbyrdes konkurrenceevne.

Danmark fastholder sin 10. plads i World Economic Forums årlige måling af den globale konkurrenceevne. Det er lige bag Sverige, foran Finland og syv pladser foran Norge. I toppen har Singapore overhalet USA, mens Tyskland er rykket fire pladser ned til en 7. plads. Målingen er baseret på 103 indikatorer, der omfatter skatter, infrastruktur, arbejdsmarked, uddannelse mv. som udtryk for konkurrenceevnen. Den placerer Danmark i front på parametre som økonomisk stabilitet, et fleksibelt og omstillingsparat arbejdsmarked samt adgang til veluddannet arbejdskraft.

- En stabil økonomi. veluddannet arbejdskraft, og et fleksibelt arbejdsmarked, hvor det er let at tilpasse behovet for arbejdskraft. Det er nogle af de bærende faktorer, som holder Danmark i top 10 på dette års Global Competitiveness Index fra World Economic Forum. I rapporten er der generelt mange ting at glæde sig over set med danske briller, siger Karsten Frøhlich Hougaard, der er centerchef på Teknologisk Institut - WEFs danske partner.

Han fremhæver, at Danmark - trods den gode placering - stadig har mulighed for at forbedre konkurrencedygtigheden yderligere

- Skulle Danmark højere op på rangstigen, er det en gammel traver som administrative byrder, som for alvor skal adresseres. Også adgangen til at ansætte udenlandsk arbejdskraft trækker Danmark ned. Her ligger vi på en 105. plads ud af de 141 økonomier, der er omfattet af rapporten. Faldende investeringer i forskning og udvikling trækker ligeledes ned i den samlede bedømmelse. Endelig er det bemærkelsesværdigt, at forhold omkring organiseret kriminalitet (37. plads) og terrorisme (63. plads) også trækker ned, siger Karsten Frøhlich Hougaard, Teknologisk Institut.

World Economic Forum har taget temperaturen på den globale konkurrenceevne siden 1979. Årets opgørelse er baseret på omfattende registerdata samt 12.987 interview med virksomhedsledere og omfatter 99 procent af verdensøkonomien målt i BNP.

Nøgleord

Kontakter

Centerchef Karsten Frøhlich, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2886, mail: kafh@teknologisk.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

 

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Juan Farré overtager posten som administrerende direktør for Teknologisk Institut30.6.2020 13:38:21 CESTPressemeddelelse

Teknologisk Institut, Danmarks førende innovationsinstitut med 1100 medarbejdere, har meddelt, at Søren Stjernqvist i efteråret ønsker at fratræde som administrerende direktør efter 20 år i stillingen og 39 år i organisationen. Søren Stjernqvist fortsætter på posten, indtil Juan Farré tiltræder som ny administrerende direktør den 1. oktober 2020. Juan Farré kommer fra en stilling som CTO i FORCE Technology. Han er kommercielt orienteret, politisk vidende, international i sit virke og har dybdegående indsigt i GTS-systemet, som er Teknologisk Instituts DNA. Ud over jobbet som Group CTO hos FORCE Technology har Juan Farré tidligere været CEO hos Delta, Ernitec og NKT, samt Vice-President for Global Sales hos NetTest. Juan Farré har desuden en PhD fra DTU i Optical Communication Systems. Teknologisk Institut har igennem mere end 100 år styrket danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og medarbejdernes faglige ekspertise. Gennem innovative resultater skaber Teknologisk Ins

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum