Danmark er Europamestre i Cybersikkerhed

Efter to intense kampdage mod 32 andre lande kan Danmarks cyberlandshold nu kalde sig Europamestre i Cybersikkerhed med en præstation, der brød med alle forventninger.
Cybersikkerhed er en stor del af den sikkerhedspolitiske dagsorden, og som vinder af årets EM har Danmark cementeret sig i spidsen, når det kommer til unge talenter i cyberspace. Et faktum, der vækker glæde hos forsvarsminister, Morten Bødskov (S).
”I Danmark er vi stærke i cybersikkerhed, og nu kan vores cyberlandshold også kalde sig europamestre. Jeg har fulgt dem i spænding de seneste dage, og hold op en indsats. Tillykke med det flotte resultat. Vi kan alle være stolte af jer,” siger forsvarsministeren.
Gennem to dage har der været kamp i toppen af feltet, men Danmark nu har tilkæmpet sig en plads på toppen af podiet. En præstation, der har gjort dem fuldt fortjent til titlen, siger en meget tilfreds cyberlandsholdstræner og professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet, Jens Myrup Pedersen.
"HUTTELIHUT! Det er næsten ikke til at tro sine egne øjne. Det her hold har leveret en kraftpræstation i en ekstremt hård konkurrence mod de helt store lande. Jeg er vanvittig stolt af de her unge mennesker, som for alvor har sat Danmark og cybersikkerhed på verdenskortet. De har kæmpet koncentreret fra første til sidste sekund, så det er virkeligt velfortjent", siger Jens Myrup Pedersen.
Over to dage har holdet dystet i to kategorier kaldet ’jeopardy’ og ’attack/defense’. Den første kategori består af udfordringer, hvor der skal findes information og høstes point i sårbare web-applikationer, disk-billede eller netværkstrafik og reverse engineering af apps.
Attack/defense er et anderledes og mere aggressivt format, hvor man i praksis kan angribe eller udnytte de øvrige hold.
Samarbejde er vigtigt
Årets resultat understreger også vigtigheden af et godt og ambitiøst samarbejde mellem universiteter, private virksomheder, Forsvarets Efterretningstjeneste og Industriens Fond. Det viser, at samarbejde er helt centralt i forhold til cybersikkerheden i Danmark, lyder det fra Malene Stidsen, der er programchef ved Industriens Fond.
”Stort tillykke til det danske cyberlandshold. Det er en fænomenal præstation. Holdet viser, at vi i Danmark kan mobilisere en masse talenter, der kan gøre Danmark og dansk erhvervsliv mere sikkert. Vi har sendt de allerbedste afsted, og deres resultat kan forhåbentligt motivere flere unge i Danmark, og resten af Europa, til at arbejde med cybersikkerhed. Det bidrager i sidste ende til at styrke danske virksomheders cybersikkerhed og dermed deres konkurrenceevne, som vi arbejder benhårdt for i Industriens Fond,” siger Malene Stidsen
Cybermesterskaberne afvikles i et tæt samarbejde mellem Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste, Center for Cybersikkerhed, virksomheden Happy42, IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet, Copenhagen Business School og Aalborg Universitet samt en række andre europæiske organisationer.
Læs mere om EM i Cyber Security her https://ecsc.eu/.
Nøgleord
Kontakter
Jens Myrup Pedersen
Cyberlandsholdstræner og professer i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet
Telefon: +45 2184 7931
Mads Sejer Nielsen
Journalist ved Aalborg Universitet
Telefon: +45 2964 4981
Oliver Nordestgaard
Holdkaptajn på Det Danske Cyberlandshold, via. Jens eller Mads.
Malene Stidsen
Programchef ved Industriens Fond – via Anders Brandtoft, Presse-og kommunikationschef, +45 3112 2743
Billeder

Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
Undseelig fisk fra 500 mio. år gammel slægt fundet i stort antal i nordjysk bæk30.6.2025 10:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Fisken stammer fra de allerførste hvirveldyr, der kom til verden før dinosaurerne. Navnet er bæklampret, og forskere fra Aalborg Universitet har fundet den lille fisk i stort antal i en nordjysk bæk, hvor den ikke tidligere er fundet.
Ny chatbot hjælper unge med at vælge det rette studie30.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forud for ansøgningsfristen til videregående uddannelser på kvote 1 den 5. juli er mange unge i syv sind over deres uddannelsesvalg. Aalborg Universitet præsenterer nu en ny AI-studievælger, som skal hjælpe unge i deres søgen efter den rette karrierevej.
Ny database fra AAU skal hjælpe myndigheder, virksomheder og andre med klimaberegninger26.6.2025 07:01:46 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt gratis værktøj udviklet af forskere fra bl.a. Aalborg Universitet skal gøre det nemmere for en række organisationer at sikre bæredygtighed i deres arbejde
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum