Udenrigsministeriet

Danmark donerer over 1,2 mio. Moderna-vacciner til Thailand

Del

I dag ankom første del af en leverance på over 1,2 mio. Moderna-vacciner til Bangkok i Thailand. Med denne leverance har Danmark doneret mere end 10 mio. vacciner til verdens udviklingslande.

Danmark har via Statens Serum Institut (SSI) iværksat en donation på 1.266.000 doser Spikevax (Moderna COVID-19-vaccine) til Thailand, som Danmark har i overskud. Vaccinerne doneres til Thailand og skal bruges i landets vaccinationsprogram.

Leverancerne finder sted ad tre omgange. Første leverance ankom i dag, og de resterende lander over de kommende to uger i Thailand. Efter tredje og sidste leverance vil over 10,3 millioner overskydende danske COVID-19-vacciner være doneret til verdens udviklingslande – både bilateralt og gennem COVAX. Regeringens samlede målsætning om at donere 10 mio. overskydende vacciner vil dermed være opnået.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:
”Jeg er enormt glad for, at vi kan støtte Thailand med vacciner, og stolt over, at vi har nået vores mål om at donere 10 millioner vacciner til udviklingslande med behov. Det er en flot præstation, særligt set i lyset af de stigende udfordringer, som vi – sammen med mange andre lande og COVAX – oplever med donation af vacciner.”

Sundhedsministeren Magnus Heunicke udtaler:

”Det har været en klar ambition for regeringen, at Danmark både skulle dække sit eget behov for COVIC-19-vacciner og støtte den internationale pandemikontrol. Vi har nu doneret 10 millioner doser, samtidig med at over 3,6 millioner danskere har modtaget 3. stik, og vi har også vacciner nok til et program med 4. stik, hvis de sundhedsfaglige myndigheder anbefaler det. Vi fortsætter indsatsen, både herhjemme og i udlandet.”

I lyset af udfordringerne ved vaccinedonation forventes det, at mulighederne for donationer fremover vil være begrænset. Sundhedsmyndighederne og Udenrigsministeriet arbejder fortsat løbende på at finde modtagerlande til de overskydende doser for at mindske risikoen for vaccinekassation.

I den forbindelse fortsætter Danmark med at støtte den globale vaccinationsindsats, senest med et bidrag på 75 millioner kr. til COVAX’ vaccineudrulningsindsatser i udviklingslandene.

For yderligere information kontakt pressevagten på telefon 61 97 92 47 (ikke sms).

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum