Gjensidige Forsikring

Dagen derpå: Så mange danskere er i fare for at ende som spritbilister

Del

Tusindvis af danske bilister risikerer at ende som spritbilister, når de sætter sig i bilen dagen efter en aften og nat med indtagelse af en masse genstande.

December er højsæson for fester og sammenkomster, hvor promillen skyder i vejret. Men dagen efter glemmer alt for mange danskere at spørge sig selv, om de egentlig bør sætte sig bag rattet og køre i bil. 

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring. 

Her svarer hele 15 procent af de adspurgte, at de har været i tvivl om deres promille, når har kørt bil dagen efter en aften og nat, hvor de har været berusede. 

”Men det kan få alvorlige konsekvenser både for dig selv og andre, hvis ikke du tænker dig godt om”, lyder advarslen fra Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

”Spritkørsel er en af de hyppigste årsager til ulykker med alvorlige personskader, og de her tal viser, at alt for mange bilister herhjemme risikerer at skade dem selv eller andre, fordi de ikke tænker sig om. En god tommelfingerregel er simpelthen at lade helt være med at køre bil dagen efter en våd aften og nat, og ellers skal du som minimum vente til om eftermiddagen,” siger Henrik Sagild. 

Undersøgelsen afslører også, at det især er mænd, der sætter sig bag rattet, når de er i tvivl, om de har en promille. Men ifølge Henrik Sagild har vi allesammen et ansvar for at stoppe spirituskørsel. 

”En ting er, at man selv skal være bevidst om ikke at risikere at køre spritkørsel, men omgivelserne har også et ansvar for at stoppe en beruset person, som sætter sig ind bag rattet. Og det gælder både i forbindelse med indtag af alkohol og dagen efter,” siger Henrik Sagild fra Gjensidige Forsikring. 

SÅ LANG TID TAGER DET AT FORBRÆNDE EN GENSTAND

50 kg: Fra 1 time 36 min. til 2 timer 24 min.
60 kg: Fra 1 time 20 min. til 2 timer.
70 kg: Fra 1 time 9 min. til 1 time 43 min.
80 kg: Fra 1 time til 1 time 30 min.
90 kg: Fra 53 min til 1 time 20 min.
100 kg: Fra 48 min til 1 time 12 min.
Kilde: Regionernes ANT-kursus

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i december 2019 blandt 1052 repræsentativt udvalgte danskere.

Har du, inden for de seneste tre år, kørt bil dagen efter en aften, hvor du har været beruset, uden at du var sikker på, om din promille var under 0.5?
  • Ja 15%
  • Nej 81%
  • Ved ikke 4%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.900 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 26 mia. NOK i 2018, mens forvaltningskapitalen udgjorde 157 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum