CyklistforbundetCyklistforbundet

Cyklistforbundet og Dansk Metal vil med ny podcast inspirere danskere til at cykle mere i hverdagen

Del

Cyklistforbundet stiller i en ny podcastserie ’Jernhesten med Klaus Bondam’ spørgsmålet – kan vi cykle os til mere grøn omstilling, mere bæredygtighed, sundere liv og bedre byer?

At det nok er sundt at cykle, kommer formentlig ikke bag på så mange. Men hvor mange timer skal man egentlig cykle om ugen, før det gør en forskel – og hvad er det helt præcist godt for?

Det har Cyklistforbundet sat sig for at undersøge i det første afsnit af en ny podcast i fem afsnit ’Jernhesten med Klaus Bondam’.

- I Danmark er vi vant til at se os selv som cykelland. Men rent faktisk cykler vi danskere meget mindre i dag, end vi gjorde for bare få år tilbage. I Jernhesten undersøger vi, om vi kan cykle os til mere grøn omstilling, mere bæredygtighed, sundere liv og bedre byer – og hvad der skal til for, at vi kommer i gang med at cykle mere i vores hverdag, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Klaus Bondam er sammen med Cyklistforbundets kommunikations- og engagementschef Jane Kofod vært på Jernhesten. Podcasten tager hver gang et nyt spørgsmål under behandling – fx hvor sundt er det egentlig at cykle, kan vi redde klimaet på en cykel, og vil flere cykler give os bedre byer?

I en tid, hvor klimaet er under pres, trængslen på vejene stiger og stiger, og danskerne kæmper med overvægt, sukkersyge og dårlige hjerter, skal podcasten udfordre danskernes transportvaner og inspirere til at køre mindre i bil og mere på cykel.

- Det kan være lidt af en mundfuld at lave om på indgroede transportvaner. Vi håber at inspirere til, at den enkelte kigger på sin hverdag og siger: I hvilke situationer kan jeg tage cyklen – hvordan kan jeg give mig selv den frihed og den gode motion, som der ligger i hverdag med cyklen som følgesvend, siger Klaus Bondam.

Anja Fonseca og Jens Veggerby som gæster

Podcasten udkommer en gang om måneden frem til september og kan findes på cyklistforbundet.dk/podcast, Podimo, Spotify og alle gængse podcastplatforme.

I den første episode med temaet cykling og sundhed deltager også professor i Active Living på Syddansk Universitet, Jens Troelsen, der afslører, om man skal cykle 1 time, 5 timer eller 10 timer om ugen, før det gør en forskel på sundhedskontoen, og tidligere vejrvært på DR, Anja Fonseca, der fortæller om at cykle sig til ro, overskud og glæde i hverdagen.

I maj-episoden vil man blandt andre møde den tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby, der giver sine bedste fif til at komme godt i gang med motionscykling.

Dansk Metal vil motivere flere til at cykle

Cyklistforbundet producerer podcasten i samarbejde med Dansk Metal. Næstformand i Dansk Metal, René Nielsen, siger:

Det er afgørende for Dansk Metal, at vores medlemmer har et godt arbejdsliv og arbejdsmiljø. Til det hører sundt helbred, sundt sind og sundt klima/miljø. Hvis jeg skal citere en kendt reklame, så er det hele 3 ting, som vi kan løse i et greb, når vi motiverer vores medlemmer til at tage jernhesten på arbejde. 

- Det er i det lys, at Dansk Metals engagement i den spændende podcast 'Jernhesten' skal ses, siger René Nielsen.

Nøgleord

Kontakter

DANSK METAL:
Presse og kommunikationschef Hanne Ahrensbøll, mobil 23 29 78 02

Billeder

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. 

Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum