GF Fonden

Cykel-projekt på hospice får anerkendelse

Del

ADSPREDELSE: Fredag den 28. januar overrækker GF Forsikrings fond en pris til ”Cykling For Livet”, der som et pilotprojekt giver patienter på hospice en social udendørs oplevelse i en rickshaw. Pressen er inviteret til overrækkelsen, der finder sted på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn.

Det er i en rickshaw som denne, at patienter på hospice kan komme en tur ud i naturen. (Foto: Cykling For Livet)
Det er i en rickshaw som denne, at patienter på hospice kan komme en tur ud i naturen. (Foto: Cykling For Livet)

Et af formålene med Cykling For Livets pilotprojekt er at give patienter på hospice adspredelse i en svær tid i form af cykelture i en rickshaw. Helt konkret får fem hospicer i Jylland en rickshaw hver – og hvert sted bliver udvalgte medarbejdere lært op til at betjene den. Hele projektet er støttet af GF Fonden, og det markeres med en overrækkelse, som finder sted på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn den 28. januar, hvor formand for GF Fonden, Jens Jørgen Vinther, holder tale.

- Jeg ved, at Hospice Vendsyssel har en støttegruppe med masser af frivillige ildsjæle, der hver dag gør et stort stykke arbejde. Jeg er glad for, at overrækkelsen finder sted netop her i Frederikshavn, og jeg er sikker på, at de her rickshaws nok skal blive brugt til gavn og glæde for patienterne, siger han.

Støtten skal gøre en forskel
Det er Cykling For Livet, der står for at oplære medarbejderne på de enkelte hospicer, og her fortæller Maria Soon Mousten, at støtten fra GF Fonden gør en forskel.

- Med GF Fondens støtte har vi kunnet købe fem rickshaws og donere dem til de fem hospicer. Vi ønsker og håber, at hospicerne får glæde af dem, og at de nuværende frivillige eller måske nye frivillige vil have lyst til at cykle med patienterne, siger hun. 

De fem hospicer, der nu får glæde af en rickshaw, er: Hospice Vendsyssel, Hospice Søholm, Gudenå Hospice, Anker Fjord Hospice og Sct. Maria Hospice. Erfaringerne fra pilotprojektet med brugen af rickshaws på de fem hospicer vil efterfølgende blive delt til inspiration for andre rundt omkring i landet.

Overrækkelsen finder sted på

Hospice Vendsyssel, Suberbovej 85, 9900 Frederikshavn

fredag den 28. januar fra kl. 12.

Formanden for GF Fonden Jens Jørgen Vinther holder tale kl. 13.

Kontakter

Som presse er du velkommen, og der vil være mulighed for at tage billeder. Hvis du ikke har mulighed for at deltage i overrækkelsen - men ønsker en reportage derfra - kan du skrive til presse@gfforsikring.dk

Med venlig hilsen
Rasmus Damkjær, tlf.: 2679 9673

Billeder

Det er i en rickshaw som denne, at patienter på hospice kan komme en tur ud i naturen. (Foto: Cykling For Livet)
Det er i en rickshaw som denne, at patienter på hospice kan komme en tur ud i naturen. (Foto: Cykling For Livet)
Download

Information om GF Fonden

GF Fonden
GF FondenFølg pressemeddelelser fra GF Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Fonden

Lunten er kortest ved yngre bilister17.6.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

VREDE BILISTER GØR VEJENE USIKRE: Vrede bag rattet smitter på de danske veje, og det kan give farlige situationer. Og det er især de unge, som har en kort lunte bag rattet. Det viser en ny analyse, som kommer kort efter, at trafikminister Trine Bramsen har meldt ud, at god trafikadfærd fremover skal være en del af kørekortundervisningen. Alle er enige om, at der skal gøres noget ved problemet – men eksperter har forskellige bud på løsninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum