Vækstfonden

CPH Village klar med flere bæredygtige studieboliger

Del

Bæredygtighed til studievenlige priser er kernen for CPH Village og deres små studiebyer. Der er generelt stor mangel på studieboliger, og det vil CPH Village gøre op med. De har nu hentet ny kapital fra Vækstfonden, så flere af deres villages kan opsættes og endnu flere studerende kan flytte ind centralt i København.

CPH Village
CPH Village

CPH Village, Danmarks eneste bæredygtige boligselskab målrettet studerende, blev stiftet i 2014 og åbnede deres første studieby til 168 studerende på Refshaleøen i januar 2018. I efteråret 2020 åbnede CPH Village 2 på Vesterbro med plads til 184 studerende, og efter ny finansieringsrunde, med bl.a. Vækstfonden m borg, vil selskabet etablere endnu flere studiebyer centralt i København. Der er nemlig mangel på studieboliger. Hele 8.400 studerende manglede bolig i København ved studiestart i 2019 ifølge Dansk Byggeri. Og den lange venteliste til CPH Village’s boliger tegner samme billede. Her har i alt 9000 studerende skrevet sig op siden 2018.

”Urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger. Med fleksible ejendomsløsninger, hvor bygninger kan skifte funktion og endda placering, kan vi gøre bedre brug af byens sparsomme jord og være med til at afbøde denne udfordring,” udtaler Michael Deichmann Plesner, medstifter af CPH Village.

Vækstfonden har skudt yderligere 46 mio. kr. i CPH Village, som skal anvendes til opførelse af to nye studiebyer (CPH Village 3 og 4), som omfatter 730 nye studieboliger. Første investering var tilbage i 2018 og Vækstfonden har siden fulgt op med mere lånekapital.

Jonas Kristiansen, Senior Director i Vækstfonden:
”I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle fremtidens grønne virksomheder. Det er CPH Village et rigtig godt eksempel på. Ved at bygge mere bæredygtigt og samtidigt give studerende billige boligmuligheder, er CPH Village med til at sikre en grønnere fremtid for den danske hovedstad. Det er også grunden til, at vi har skudt kapital i projektet af flere omgange, både for at sikre at det i første omgang blev en realitet, men også at sikre vækst og etablering af flere studiebyer. Vi glæder os til at følge udviklingen fremover.”

CPH Village bygger fleksible ’modul’ studieboliger i træ. Ifølge livscyklusanalyser fra Statens Byggeforsknings Institut, LCA, mere end halveres CO2-udslippet ved den metode sammenlignet med traditionelle studieboliger. Idet CPH Village ovenikøbet udnytter pladsen mere effektivt, opnår virksomheden en CO2-reduktion per beboer på 70% sammenlignet med standardbyggeri. Virksomheden fokuserer ikke kun på klimaet. Boligerne skal samtidig være til at betale for de studerende, og sidst skal de også socialt være et eksempel til efterfølgelse.      

"Vores langsigtede mission er at skabe det bedste sted at bo for mennesker og planeten. Vi har et stort fokus på de studerendes velbefindende og deres sammenhold, og vi måler derfor løbende deres tilfredshed med boligforholdene. Samtidig tilbyder vi en række services, der skal være med til at minimere de studerendes aftryk på miljøet f.eks. delebiler, fællesspisning og møbeludlejning" fortæller Michael Deichmann Plesner.

Om CPH Village
CPH Village vil skabe det bedste sted at bo. For mennesker og for planeten. I de næste fem år er deres mål at tilbyde 2500 boliger i København og demonstrere det bæredygtige liv som det mest attraktive. De arbejder på at nå det mål ved at styrke bæredygtighed i tre dimensioner; Socialt, miljømæssigt og økonomisk. Socialt ved at skabe stærke fællesskaber, som fremmer beføjede borgere. Miljømæssigt ved at ændre, hvordan vi lever ressourcemæssigt. Og økonomisk ved at stille det bedste til rådighed til en rimelig pris.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:

Presserådgiver i Vækstfonden, Cecilie Idun Andersen, +4531930573 eller e-mail: cea@vf.dk

Medstifter i CPH Village, Michael Plesner, +4551229892 eller e-mail: mdp@cphvillage.com

Billeder

CPH Village
CPH Village
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 10.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 38 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Vækstfonden i europæisk investeringssamarbejde: Vi skal fastholde store vækstvirksomheder4.4.2022 15:25:56 CEST | Pressemeddelelse

Kapitalen kommer ofte fra USA eller Asien, når vækstvirksomheder i Danmark og resten af Europa skal vokse sig store. Det skal nyt europæisk investeringssamarbejde ændre på. Sammen med en række søsterfonde har statens finansieringsfond Vækstfonden nu indgået et samarbejde, der skal sikre minimum 3 milliarder euro til udviklingen af europæiske iværksættervirksomheder og venturefonde over de næste 3-5 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum